Lekaru Hitne pomoći određen pritvor do 30 dana

VRANJE

 

Zbog opasnosti uticaja na svedoke, na predlog tužioca, lekaru Hitne pomoći u Vranju N.S. određen je pritvor do 30 dana, saopštila je Milica Petković, v.d. osnovnog javnog tužioca.

Lekar je u ponedeljak saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju i zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nepružanja lekarske pomoći bilo mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

“U prisustvu izabranog branioca lekar N.S. je izneo svoju odbranu. Na predlog tužioca određen mu je pritvor do 30 dana zbog opasnosti uticaja na svedoke” izjavila je Petkovićeva.

Ona dalje navodi da Tužilaštvo još nije dobilo obdukcioni nalaz tela žene, kao i rezultate koji će pokazati da li je bilo prisustva alkohola u krvi lekara prilikom intervencije.

Kako je porodica pokojne Perse stare 68 godina, navela lekar N.S. je na intervenciju, u naselju Sobina u Vranju, tokom koje je pacijentkinja preminula došao u alkoholisanom stanju.

Sve se to dešavalo u noći između subote i nedelje, kada je sada već preminuloj ženi naglo pozlilo, pa je porodica pozvala Hitnu pomoć.

 

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare