LEGITIMISALI 1246 OSOBA

NIŠ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su u nastavku koordinirane akcije, u protekla dva dana, na području grada, uhapsili dve osobe, legitimisali 1246 osoba, izvršili kontrolu 272 putnička motorna vozila i 67 ugostiteljskih objekata i pronašli tri osobe za kojima je bila raspisana potraga, dok su na području Aleksinca izvršili pretres na 15 lokacija i uhapsili jednu osobu.

 

Policija je, uhapsila P. M. (1982) i N. J. (1985) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Sumnja se da su oni, u dužem vremenskom periodu, pakovali i prodavali opojnu drogu na području grada. Prilikom pretresa stana N. J. policija je osumnjičene zatekla u razmeravanju i pakovanju droge i tom prilikom pronašla vagicu za precizno merenje, 79 paketa heroina i 16 paketa kokaina, namenjenih uličnoj prodaji. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

 

Takođe, policija je uhapsila M. M. (1956) iz okoline Aleksinca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina i krivično delo nedozvoljen promet akciznim proizvodima. Prilikom pretresa porodičnog domaćinstva osumnjičenog, u okolini Aleksinca, policija je u pomoćnoj zgradi pronašla  i oduzela 14.429 paklica cigareta marke ”česterfild”, bez akciznih markica Republike Srbije, za koje se sumnja da su bile namenjene daljoj prodaji i oko četiri kilograma rezanog duvana. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

 

 

 

 

 

Vršeći pretres na osam lokacija u Nišu, policijski službenici su pronašli lovačku pušku, pištolj i 56 metaka različitih kalibara, zbog čega će protiv dve osobe biti podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Takođe policija je kod dve osobe pronašla 80 semenki kanabisa i izvesnu količinu marihuane, zbog čega će protiv jedne osobe biti podneta krivična prijava zbog sumnje

da je izvršio krivično delo pribavljanje supstanca za prizvodnju opojnih droga, dok će protiv druge osobe biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge.

 

Policija je protiv jedne osobe podnela krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti, kao i prekršajnu prijavu protiv vlasnika ugostiteljskog objekta i konobara  zbog točenja alkoholnih pića maloletnim licima.

 

U toku akcije, policija je alkotestirala 1581 vozača i zbog vožnje pod dejstvom alkohola  sedam vozača zadržala na trežnjenju.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu nastaviće sa sprovođenjem akcija na području Policijske uprave.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare