JEVTIĆ : PLJAČKE SRBA MORAJU DA PRESTANU

PRIŠTINA

 

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je povodom sinoćne pljače Silvije Rašković, kojoj je ukradena priključna mehanizacija za traktor i alat, a koja je inače službenik kancelarije za zajednice i povratak u Klini, rekao, da se pljačkašima na povratnike u ovoj opštini hitno mora stati na put, jer stvaraju lošu sliku za sve povratnike koji tamo žive i koji nameravaju da se vrate.

 

„ Ne smemo dopustiti da pojedinci spreče naše namere da u Klini obezbedimo sigurno okruženje za povratnike”, rekao je Jevtić.

“ Ne smemo dopustiti da sav trud koji ulažemo kada je u pitanju povratak i opstanak, zbog nekih nedobronamernih ljudi padne u vodu i ja vas uveravam da to nećemo dopustiti. Trud koji ulažemo i koji ćemo ulagati je nešto što će u ovom procesu dati rezultate, jer smo ozbiljno posvećeni ovom poslu, kako kada je u pitanju povratak u Klini, tako i na čitavoj teritoriji Kosova”, dodao je Jevtić .

 

“ Česti napadi i pljačke povratnika i pored ozbiljnih uveravanja lokalne samouprave i policije da rade na bezbednom okruženju za povratnike, ozbiljno narušavaju pojedinci koji društvu u kome živimo ne žele dobro i ne žele da to isto društvo krene snažno napred ka evropskim vrednostima”, smatra Jevtić.

 

Silvija Rašković je povratnik u Klini, koji namerava da tamo i ostane i Ministarstvo za zajednice i povratak će ne samo njoj, nego i svim povratnicima koji se na ovaj način zastrašuju, pomoći da ovakvu situaciju prevaziđu, obećao je Jevtić.

 

“ Tražim hitnu reakciju policije i hapšenje onih kojih su u sinoćnjem incidentu opljačkali Sivliju i naneli joj ozbiljnu materijalnu štetu, i na taj način se svima koji nameravaju da ovakve stvari čine stavi doznanje, da niko nije iznad zakona i da je zakon iznad svih“, rekao je  Jevtić.

 

Inače u Klini se protekle srede desio incident u kome je sedamdesetčetvorogodišnjoj Kati Grujić ukredena sva živina.

Ovaj incident su oštro osudili predstavnici Srba u Vladi Kosova, zamenik premijra Stojanović i ministri Jevtić i Marić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare