Lečenje civila u Vojnoj bolnici zavisi od odluke Vlade

NIŠ

Vojna bolnica u Nišu  obeležava 145 godina rada i postojanja, a jedno od pitanja koje se nameće u godini jubileja je da li će i kada ova zdravstvena ustanova otvoriti vrata i za civilno stanovništvo, za građane Niša ali i građane iz okoline.  Prema rečima upravnika ove bolnice, pukovnika dr Veljka Milića u poslednje dve godine zaposlen je veliki broj novih lekara i medicinskog osoblja, ali je nabavljena i najsavremenija oprema koja bi mogla da bude na raspolaganju i civilnim pacijnetima, ali konačnu odluku o tome moraće da donese Vlada Rapublike Srbije.

                             „Poštujemo sve tradicije Vojne bolnice i često ih spominjemo, ali mi gledamo i u budućnost. Zbog toga smo preduzeli sve korake da se Vojna bolnica osavremeni, da se uključi i bude integralni deo našeg zdravstvenog sistema. Na taj način ćemo i dalje nastaviti da radimo za narod, državu i da sve zadatke, koje vreme postavi pred nas, uspešno završimo“, kazao je Milić i dodao da poslednju reč u ovoj odluci ipak ima Vlada Srbije.

                        „To je pitanje podignuto na visok nivo, na nivo Vlade Republike Srbije i odgovarajućih ministarstava. Mi se nadamo najboljem rešenju. Mislim da je nešto od opreme najbolje u gradu i da bi za sve Nišlije bilo korisno da se što pre taj ugovor sklopi. Tada bismo, onako kako predviđa naša doktrina, sve zdravstvene probleme vrlo brzo dijagnostifikovali, u nekoliko dana, i pružali najbolju i najstručniju medicinska pomoć“, ističe Milić.

                     Vojna bolnica  jubilej proslaviti nizom aktivnosti, promocijom knjige “Čuvari narodnog zdravlja u Nišu u ratu i miru”, autorke Slavice Popović Filipović, izložbom o Nušiću u galeriji NKC u sredu od 18 sati  i polaganjem venaca na spomen obeležja u bilničkom krugu u petak u 10 sati, a u 11 sati je planiran obilazak spomenika na Starom groblju kako bi se odala pošta poginulim lekarima u Balkanskim i Prvom svetskom ratu.

                  Inače, Vojna bolnica u Nišu je otvorena 22.januara 1878.godine odlukom Vrhovnog štaba srpske vojske.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare