Lebane: Najveći problemi u mesnim zajednicama infrastruktura

LEBANE

Mesne zajednice se generalno najviše susreću sa problemima infrastrukture i njihovi zahtevi i za budžet za 2022. godinu su mahom usmereni u tom pravcu kaže predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović.

U ovoj opštini su predstavnici mesnih zajednica dostavili svoje predloge na šta u njihovim sredinama treba da se troši novac iz budžeta a, prema rečima Bogdanovića, taj postupak se sprovodi još od avgusta, prema uputstvu Ministarstva finansija.
„Mesne zajednice se generalno najviše susreću sa problemima infrastrukture i njihovi zahtevi su mahom usmereni u tom pravcu. Mi se trudimo da dosta tih stvari predvidimo budžetom i da ih rešimo. Dosta toga zavisi i od toga da li radovi idu u toku jedne godine ili se radi o višegodišnjim investicijama, odnosno projektima koji treba da se realizuju u nekoliko godina“, objašnjava predsednik opštine.
„Mi smo dosta toga uradili u tekućoj godini, asfaltirano je 12 ulica, a to se nije dogodilo unazad ko zna koliko godina“ kaže predsednik Skupštine opštine Lebane Boban Pejić i dodaje da su u planu radovi u još tri ulice.
„To su bili predlozi članova mesnih zajednica, zato je veoma bitno da oni svoje predloge daju na vreme kako bi imali vremena da odradimo pripreme, projekte, građevinske dozvole…“, dodaje Pejić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare