Kursevi stranih jezika i daktilografije za nezaposlene

LESKOVAC

Projektom Kancelarije za mlade mladim nezaposleni Leskovčani su dobili priliku da završe kurseve stranih jezika, tačnije engleskog i nemačkog i daktilografije. U Omladinskom klubu podeljeni su sertifikati koje su za uspešno završenu obuku 40 lica, od toga po 15 za jezike i 10 za daktilografiju. Ova novostečena znanja i veštine su, svakako, plus za radnu biografiju svakoga ko traži posao. Kancelarija za mlade je ovaj program realizovala u partnerstvu sa Školom stranih jezika “Oksford“.

Aleksandar Stojanović, koordinator Kancelarije za mlade, rekao je da su polaznici završili obuku za početni nivo engleskog i nemačkog jezika, kao i slepo kucanje.

„Obuka je trajala 36 školskih časova, raspoređenih u tri meseca. Cilj nam je bio da nezaposlenim sugrađanima obezbedimo sticanje neformalnih znanja i veština, koja će im značiti pri traženju posla. U narednom periodu planiramo da, po istom principu organizujemo obuke iz računovodstva, informatike, ruskog i francuskog jezika i web dizajna.“

U ime Akademije „Oksford“ Milan Nikolić kaže da je vrlo zadovoljan partnerstvom sa javnim sektorom, ali i dostignućima polaznika obuka.

„Besplatne radionice i kursevi su idealna prilika da mladi steknu dodatna znanja, koja će im pomoći da se dodatno usavrše i omoguće sebi lakše zaposlenje. Svi su uspešno usvojili početna znanja iz engleskog, nemačkog i daktilografije. Siguran sam da će to biti i dobra preporuka naše kuće u budućim projektima.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare