Kup Radivoja Koraća ponovo u Nišu

NIŠ

Kup Radivoja Koraća će se i u 2022. godini igrati u Nišu. Ta odluka doneta je u „Kući košarke“ gde je održana na 23. sednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Posle jedne godine pauze zbog pandemije virusa korona, kada je organizacija dodeljena Novom Sadu, Grad Niš će po 12. put od 2003. godine biti domaćin najboljim klubovima u zemlji tokom četiri dana najbolje košarke.Kup Radivoja Koraća održaće se 2022.godine od 17. do 20.februara.

                        “Biće  to jedan od najvažnijih Kupova budući da će timovi poput Partizana i Zvezde doći u najačem sastavu i nadam se da ćemo, kao i do sada a to će biti 17 put, biti dobri domaćini, a da će nam u tome pomoći i Košarkaški savez Srbije  a svakako je niška publika, publika koju priželjkuju svi sportisti. Istovremeno se nadam da će Kup, što je očekivanje mnogih, proteći u najboljem redu”, kazala je Sotirovski.

                         Dodala je da je zadovoljna što se Kup Radivoja Koraća ponovo vraća u Niš  jer je Niš postao prepoznatljiv po ovom takmičenju.Iz tog razloga će Grad Niš predložiti Košarkaškom savezu Srbije da se potpiše dugotrajniji ugovor o održavanju Kupa u Nišu kako ne bi svake godine aplicirali za njega i strahovali da li će  “Žućkova levica” ostati u Nišu.

                         Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je kazala da će u isto vreme biti održan i Kup za pionire i zbog toga će Grad već posle praznika pristupiti uređenju sale  u OŠ “Duško Radović” gde će se ovo takmičenje održati.

                       “Odmah posle praznika se pripremamo i za prvenstvo za  juniore u košarci koje će, takođe, biti održano u Nišu na  proleće 2023.godine a u međuvremenu ćemo aplicirati i za Kup u ženskoj košarci  koji će se održati naredne godine”, dodala je gradonačelnica Niša.

                     Grad Niš je u budžetu za 2022.godinu predvideo 50 miliona dinara za sportsku infrastrukturu.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Deana
Deana
2 godine pre

naJJacem.