„Krv život znači“ – umetnički konkurs Crvenog krsta namenjen đacima

NIŠ

U cilju podizanja svesti kod mladih o važnosti dobrovoljnog davaštva krvi, Crveni krst Srbije raspisao je umetnički konkurs pod nazivom “Krv život znači”. Konkurs je namenjen osnovcima i srednjoškolcima, a otvoren je do 31. marta u 13 sati.

                                Dobrota, plemenitost, građanska solidarnost, lepota poklanjanja, spasavanje života, samo su neke od vrlina koje krase dobrovoljne davaoce krvi, a iz Crvenog krsta poručuju da svako od nas može učiniti dobro delo i dati krv, jer naših par minuta nekome znače ceo život.

                              Konkurs, navode iz Crvenog krsta senzibiliše i edukuje mlade o dobrovoljnom davanju krvi i ima za cilj podizanje sveti o važnosti davalaštva.

                             „Svake godine učestvuje više od 500 osnovnih i srednjih škola i 30.000 učenika, a najbolji dobiju vredne nagrade: prvoplasirani desetodnevno letovanje u objektu Crvenog krsta Srbije, a drugo i trećeplasirani vredne knjige i druge prikladne poklone“, navodi se u saopštenju.

                               Učenici nižih razreda osnovne škole moći će da pošalju  likovne, literarne i video radove, dok će stariji osnovci moći da  učestvuju u konkursu posterom, kao i tekstom kratke SMS poruke i videom. Svi radovi učenika osnovnih škola, sem videa, moraju se dostaviti fizički, kako konkurs predviđa.

                               Kada je reč o srednjoškolcima reč,  na  konkursu mogu učestvovati  vizualom za društvene mreže, videom i tekstom kratke SMS poruke. Radove učenika oceniće komisija niškog ogranka Crvenog krsta, a najkreativnije radove će potom proslediti Crvenom krstu Srbije, koji će izabrati najbolje. Radove učenika, škole će moći da dostave Crvenom Krstu u Nišu na adresi Obrenovićeva 39.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare