Cvet za humanost za pomoć drugaricama da sakupe novac za terapiju

NIŠ

Učenici ETŠ “Mija Stanimirović” organizovali su kreativnu radionicu pravljenja cvetnih aranžmana povodom 8. marta koje su prodavali u školi kako bi sakupili novac za lečenje školskih drugarica, Natalije i Ive Bašović, koje boluju od Fridrajhove ataksije. Uz to što su bili izuzetno kreativni oni su pokazali da ne zaboravljaju ni humanost, osobinu koja je sve prisutnija kod mladih. Posebno u ETŠ „Mija Stanimirović“ jer učenici ove škole već duže vreme organizuju humanitarne akcije za svoje drugarice.

 „Radionicu povodom 8. marta su realizovale nastavnice i učenice škole. Napravljeno je puno cvetnih aranžmana koje su na Dan žena učenici i nastavnici prodavali, a kupovali su ih i đaci iz škole kao i profesori koji su ih darivali dragim osobama“, navode iz Učeničkog parlamenta škole.

                      U školi je bila tog dana postavljena i donatorska kutija.

                    „Vec tradicionalno za 8. mart imamo i donatorsku kutiju gde sakupljamo sredstva za lečenje naših učenica Natalije i Ive Bašović, sav prihod će biti uplaćen na njihov namenski račun u Fondaciji Budi Human“.

                  Akcija je  naišla na veliki odziv nastavnika i učenika, koji su još jednom pokazali da imaju veliko srce i da je najlepše što nekome mogu da poklone je ljubav.

                     Srednjoškolci pozivaju Nišlije da slede njihov primer i učine dobro delo tako što će poslati SMS sadržine 781 na 3030 i tako pomognu devojkama.

                        Natalija i Iva Bašović boluju od Fridrajhove ataksije, genetske bolesti, koja pogađa nervni sistem i srce. Glavni neurološki simptomi uključuju slabost mišića i ataksiju, gubitak ravnoteže i kordinaciju pokreta.Njima je neophodna godišnja terapija matičnim ćelijama u inostranstvu, kako bi im se poboljšalo opšte stanje organizma, srca i kvalitet života.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare