Krstić: Tajni ugovori Jure i pokretanje proizvodnje

LESKOVAC

Tajnost ugovora u južnokorejskoj fabrici Jura, subvencionisanoj novcem gradjana Srbije, učinila je da svi primeri drastičnog kršenja prava radnika dospeju do javnosti i ostanu nerešeni, na nivou afere. Svedočenja radnika obespravljenih i primoranih na nedostojni rad nikada nisu do kraja istražena i sankcionisana. Država olicena u vlastodršcima svoju investiciju štitila je nepreduzimanjem radnji koje bi štitile interes radnika.
Najnoviji primer odluka poslovodstva da uprkos smtonosnoj opasnosti od virusa korona, vanrednom stanju i razumne brige za živote i zdravlje ljudi kompanija Jura nastavi poslovanje je direktan atak na živote. Da postoji preventiva koja garantuje potpunu zastitu, da postoji lek u slučaju zaraze, da postoje slobodni bolnički kapaciteti za nečiji monstruozni eksperiment, da postoji ijedan razlog izuzev profita možda bi se moglo raspravljati i procenjivati. Ovako, direktno se žrtvuju zaposleni, njihova prava krše, a pravo na đivot je neprikosnoveno.
Pozivam Ministarstvo rada,ministarstvo zdravlja i lokalnu samoupravu da neodložnom intervencijom spreči samovoljno  stavljanje poslovodstva Jure iznad zakona i iznad života radnika, spreči najavljeno pokretanje proizvodnje i sankcionise sve koji dovode u pitanje uspešnost borbe protiv pandemije zbog sitnosopstvenickog interesa i zarade. Ukoliko pak dođe do pokretanja proizvodnje ISNISTIRAMO na poštovanju, ispunjenju uslova i odluka države, o sredstvima za zaštitu,obezbeđivanju udaljenosti odnosno broja osoba u prostoru, navodi se u pisanoj izjavi koja je dostavljena JUGpressu a potpisuje je poverenik USS ”Sloga” i član Glavnog odbora Demokratske stranke Ivan Krstić

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare