Krsna slava opštine Medijana

NIŠ

 

Slava Sveta Petke Gradske opštine Medijana obeležena je u znaku humanih ljudi, brojnih građana i gostiju koji su na ovaj praznik došli da kao prijatelji najveće niške opštine podele radost slavskog trenutka.

Slavu svoje opštine najduže će pamtiti Vesna Pavlović i Nebojša Milanović, dobrovoljni davaoci krvi koji su prema podacima Zavoda za transfuziju krvi u Nišu na vrhu spiska po davanju ove dragocene tečnosti. Vesna je krv dala čak 66 puta, Nebojša 83 puta. Njima je i pripalo najveće opštinsko priznanje „Dukat“ Medijane – za humanost i nesebično pružanje šanse drugim ljudima da žive. Ništa manje uspomena sa ovog dana poneće dobitnici Blagodarnice, priznanja koje najveće niška opština dodeljuje pojedincima, udruženjima i firmama za zavidne rezultate postignute u različitim oblastima i saradnju sa Gradskom opštinom Medijana. Veće Gradske opštine Medijana donelo je odluku da od ove godine Blagodarnica bude dodeljena Preduzeću „RB KOP“ iz Svrljiga, za svesrdnu pomoć u izvođenju infrastrukturnih radova na području Gradske opštine Medijana, mladom kik-bokseru Novaku Raduloviću, za izvanredne rezultate na polju sporta, Orkestru „Đuvegije“ za opstanak na muzičkoj sceni dug 45 godina i negovanje tradicije, kao i i Crkvenoj pevačkoj družini „Branko“ za 130 godina uspešnog postojanja i rada.

U svom obraćanju gostima predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić naglasio je značaj očuvanja tradicije, negovanja prijateljstava i vere u prave vrednosti.

„Od svog osnivanja pa do danas, a tako će biti i ubuduće, Gradska opština Medijana brinula je pre svega o svojim građanima. Našli smo se mnogima od njih i u dobru i u zlu, jer su to trenuci u životu kada vam treba prijatelj. Brinuli smo i o tome da im život na Medijani bude lepši i lakši, uređeniji, onakav kakav treba da bude život žitelja jednog velikog evropskog grada, a Niš to jeste – rekao je prvi čovek najveće niške opštine i dodao: – Vama, koji ste danas ovde, našim prijateljima iz Republike Srpske, Makedonije, Bugarske, gradova i opština iz naše zemlje i naravno našim Medijancima i Nišlijama- posebno hvala što delite ovaj svečani trenutak sa nama – završio je Kocić.

U društvu brojnih zvanica iz Srbije i inostranstva, gradonačelnika Niša Darka Bulatovima i predsednika Skupštine Grada Niša slavski kolač presekao je njegovo preosveštenstvo, Vladika niški gospodin Arsenije. Slavi Gradske opštine Medijana prisustvovali su gosti iz bratskih opština sa kojima Medijana sarađuje – Ohrida, Trebinja, Sente, Novog Pazara i drugih, a a što je bila prilika za konkretizovanje već uspostavljene saradnje.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare