Kroz Program stručne prakse proćiće 90 lica

VRANJE

Članovi Gradskog veća usvojili su Nacrt Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Vranju za period 2019. do 2021. godine i Predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Vranja za 2019. godinu.

Ovaj plan obuhvata dve mere zapošljavanja i to obuku na zahtev poslodavca kao i realizaciju Programa stručne prakse.

Članica Gradskog veća Zorica Jović, je izjavila da će ova mera zaživeti do kraja godine, sa unapred utvrđenim kriterijumima.

„Ukupno će 90 lica proći kroz Program stručne prakse, a za razliku od prethodnih godina, ovoga puta će moći da apliciraju i osobe sa srednjom stručnom spremom“, istakla je Jović.

Odlukom Gradskog veća, sedam parova dobilo je po 300.000 dinara kao finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju. Ovo je osma godina zaredom kako Grad Vranje finansijski pomaže bračne parove sa teritorije Grada.

Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog Odluke o dodeli sredstava za sufinansiranje projekata za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom na teritoriji grada Vranja u 2019. godini.

Na osnovu Odluke, po 250.000 dinara dobiće Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih, Međuopštinska organizacija Saveza slepih i Udruženje osoba sa paraplegijom, dok će po 100.000 dinara pripasti Udruženju multipleskleroze Pčinjskog okruga i Društvu za cerebralnu paralizu „Sunce“.

Jedini koji nije podržan je projekat Udruženja „Srpski ratni veterani“ iz Vranja.

Većnici su usvojili i izmene i dopune Programa poslovanja Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“, sa Finansijskim planom poslovanja za 2019. godinu.

Na današnjoj sednici usvojeni su i Nacrt Odluke o tehničkom regulisanju saobraćaja na teritoriji grada Vranja i Nacrt Odluke o izgradnji, odnosno postavljanju, održavanju i zaštiti spomen obeležja na teritoriji grada Vranja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare