Krizni štab: Nema novih mera

BEOGRAD

Krizni štab odlučio je na današnjoj sednici da za novogodišnje praznike neće biti uvedene nove mere, već će ostati na snazi dosadašnje, izjavila je danas član tog tela Darija Kisić Tepavčević i dodala da ne ume na odgovori na pitanje da li Srbiju posle praznika očekuje novi talas korona virusa.

Ona je, posle sednice Kriznog štaba, rekla da su kovid propusnice dale efekte, kao i odluka da ne se skraćuje školska godina, a građanima je poručila da se pridržavaju mera tokom praznika.

Proteklih dana beležimo porast broja obolelih od korona virusa, pre svega u Beogradu, istakla je Kisić Tepavčević.

Dobro je što sledi raspust, ali ovo nam je period praznika, Nove godine, Božića i slava i važno je da se pridržavamo mera, istakla je Kisić Tepavčević i dodala da je u Srbiji vakcinisano 58,2 odsto punoletnih građana, a da je boljoj epidemijskoj situaciji doprinelo i uvođenje kovid propusnica.

Kisić Tepavčević je rekla da nema podela u kriznom štabu – jer su svi na jednoj, a virus na drugoj strani i zajedničke su donete sve odluke.

Ona je istakla da nije prebacivanje odgovornosti ako se kaže da bi građanima trebalo da bude najvažnije da sami sačuvaju svoje zdravlje, ali treba jasno staviti do znanja da ne mogu biti iste mere na početku pandemije i tri godine kasnije, kada postoje vakcine i zdravstveni sistem je ojačan.

Kisić Tepavčević nije direktno odgovorila na pitanje da li je Krizni štab dao dozvole za proslavu Nove godine na gradskim trgovima, već je istakla da, iako postoji rizik od okupljanja, on je ipak manji na otvorenom, nego u zatvorenim prostorima.

Upitana da li Srbiji predstoji novi talas pandemije posle praznika, Kisić Tepavčević je rekla da ne zna da odgovori na to pitanje, jer postoje brojni faktori koji na to utiču, ali ako se ljudi ne pridržavaju mera i ne vakcinišu se, “čekaju nas brojni talasi”.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare