Krivične prijave podnete protiv gradonačelnika Tetova i Čairija

SKOPLJE

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije podnelo je u utorak krivične prijave protiv predsednika opština Tetova i Čairija zbog, kako je rečeno, “kršenja zakona o upotrebi državnih simbola” prilikom posete premijera Kosova, Aljbina Kurtija, 11. avgusta.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova, tačnije Sektor kriminalističke policije, Sektor opšteg i nasilnog kriminala, u koordinaciji sa Sektorom unutrašnjih poslova Skoplja i Sektorom unutrašnjih poslova Tetova, podnelo je zahtev nadležnim sudovima za pokretanje postupka prekršaja protiv pravnih lica Opština Čair i Opština Tetovo i odgovornih lica u ovim pravnim licima, predsednici opština V.G. i B.K. prenosi RTK.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je tokom zvanične posete delegacije sa Kosova, koju je predvodio premijer Vlade Republike Kosovo Aljbin Kurti, tokom prijema organizovanog 11. avgusta 2023. godine u Skoplju i na Gradskom trgu u Tetovu, postupano suprotno Zakonu o upotrebi grba, zastave i himne Republike Severne Makedonije. Upravo tokom demonstracija organizovanih povodom ove posete, nije izvedena državna himna, niti je prikazana zastava Republike Severne Makedonije, čime je izvršen prekršaj iz člana 30. istog zakona.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja sa potragom za osobom koja je tokom jedne od demonstracija vijorila zastavu Velike Albanije, i nakon njenog pronalaska protiv nje će biti podneta relevantna krivična prijava”, navodi se u saopštenju MUP-a Severne Makedonije, prenosi RTK.(kraj) LJS/SM.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare