Krivična prijava zbog nezakonitog prijavljivanja boravišta Albancima sa Kosova

BUJANOVAC

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivične prijave u redovnom postupku protiv policijskog službenika rasposređenog u policijskoj stanici Bujanovac, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio  12 krivičnih dela zloupotreba službenog položaja.

Postoje osnovi sumnje da je policijski službenik, iskorišćavanjem službenog položaja i prekoračenjem granica službenog ovlašćenja, od aprila 2016. do avgusta ove godine, u Jedinstveni informacioni sistem Ministarstva unutrašnjih poslova, za lica sa područja Kosovo i Methija unosio neistinite podatke da su u periodu od 1996. do 2007. godine bila prijavljena na adresama na području opštine Bujanovac, ne navodeći ime stanodavaca.

Na taj način osumnjičeni je, tim osobama omogućio da im suprotno Uredbi o postupku utvrđivanja ispunjenosti propisanih uslova za izdavanje pasoša za lica sa područja autonomne pokrajine Kosova i Metohije, budu izrađena lična dokumenta, pasoši i lične karte, navodi MUP Srbije

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare