Krili Avganistance u kući

PREŠEVO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Preševu uhapsili su V.Š. (1963) i F.Š. (1992) iz okoline tog mesta , zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.
Sumnja se da su njih dvojica, u svojoj porodičnoj kući u okolini Preševa krili 13 državljana Avganistana, bez potrebnih dokumenata, saopštila je policija.
Pripadnici Regionalnog centra granične policije prema Makedoniji i Policijske stanice u Preševu su ispred pomoćnog objekta porodične kuće zatekli devet Avganistanaca koji su pokušali da pobegnu, dok su u kući pronašli još četvoricu državljana Avganistana.
Po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni tužilaštvu na čiji predlog im je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju odredio pritvor do 30 dana.

Migranti su izrazili nameru za azil u Republici Srbiji i privremeno su smešteni u Prihvatni centar Komesarijata za izbeglice u Preševu, dodaje se u policijskom saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare