Kreću pojačane kontrole inspekcijskih službi u Leskovcu i Jablaničkom okrugu

LESKOVAC

Načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić na konferenciji za medije najavio je pojačane kontrole inspekcijskih službi i dodao da su podeljeni i resori, odnosno da je određeno koja će inspekcija kontrolisati koju delatnost.

“Ugostiteljske objekte kontolisaće Komunalna inspekcija uz pomoć Komunalne milicije koja će kontolisati i velike redove ispred banaka i pošti.Tržišna inspekcija kontolisaće trgovinske radnje, saobraćajna će kontolisati vozila i Autobuske stanice. Inspekcija rada će zbog povećanog broja zaraženih u fabrikama u narednom periodu izvršiti kontolu „Jure“, „Aptiva“ i svih većih fabrika kako bi se proverila primena mera. Veterinarska inpekcija kontrolisaće rad pijaca.”

Ćirić je rekao i da ugostiteljski objekti, barovi, klubovi, itd., kao i trgovinski centri, bioskopi, pozorišta i druge ustanove kulture, te priređivači posebnih i klasičnih igara na sreću neće raditi od 18 sati do 5 sati narednog dana. Obavezno je nošenje zaštitne opreme u zatvorenom i na otvorenom prostoru u svakoj situaciji, što uključuje i boravak i kretanje na javnom mestu u situaciji u kojoj je rastojanje izmađu dva lica manje od 1,5 metra. Ovo ne važi ako se radi o licima koja žive u istom domaćinstvu. Ova odluka važiće do 2. decembra.“

Ćirić ističe i da je preporuka poslodavcima da tamo gde proces rada dozvoljava omoguće zaposlenima da poslove obavljaju od kuće, a prevoznicima da broj putnika koji se nalaze u vozilu ne prelazi polovinu kapaciteta vozila.

„Nadzori će u narednom periodu biti pojačani. Sanitarna inspekcija je trenutno prebukirana izdavanjem rešenja o karantinu. Broj pozitivnih slučajeva se u Leskovcu rapidno povećava, te je tako ova inspekcija izdala preko 200 rešenja.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zoki
Zoki
3 godine pre

Ko je ovaj?