Kreativna radionica u TOL-u

 

LESKOVAC

U dvorištu Šop-Đokićeve kuće održana je kreatvna radionica na kojoj su učestvovali učenici šestih razreda osnovnih škola „Svetozar Marković“ i „Josif Kostić“.

To je prva u nizu radionica kojom Turistička organizacija Leskovca želi da animira najmlađe da se kroz druženje na ovaj način bolje upoznaju sa turističkim potencijalima Leskovca.

Suzana Milosavljević, uz Milana Petkovića idejni tvorac ove kreativne radionice, kaže da mladi učenici rade na plitkom reljefu na gipsu.

„Ovaj materijal je najlakši za bojenje. Može da se koristi i keramika, glina i druga sredstva. Motivi po kojima deca rade je izgled Šop Đokićeve kuće. Planiramo da ovu radionicu održavamo narednih mesec dana, s tim što bi svaki put učestvovali učenici neke druge škole.“

Direktor OŠ „Josif Kostić“ Ilija Đorđević misli da je ovo dobar način da se promoviše grad.

„Ovo je sigurno ne početak, već najava uspešne saradnje između škola i Turističke organizacije Leskovca. Time kod naše dece prizivamo svest i osećanja koja će ih vezivati sve više za grad u kome žive, kao i da svoju budućnost vide u gradu u kome su se i rodili. Samim tim će upoznati i potencijale kojima raspolaže naš grad.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare