Kovid presek: tri pacijenta preminula, u okrugu još 67 zaraženih, u kovid bolnicama 86 pacijenata

VRANJE

U poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminula su tri pacijenta u Zdravstvenom centru u Vranju, saopštila je ova ustanova u kojoj hospitalizovano 86 kovid pacijenata. Svi oni osim što su pozitivni na virus, imaju i upalu pluća, a njih 58 je na kiseoniku.

Na bolničko lečenje primljeno je pet pacijenata, otpuštena su tri, jedan je transportovan u Kruševac. U dve kovid bolnice na raspolaganju su 72 slobodna mesta.
U Kovid ambulanti ATD u Vranju, u sredu, su obavljena 72 prva pregleda. Sa kontrolnim bilo je ukupno 188 pregleda.

U Dečjoj kovid ambulanti istog dana je pregledano i 36 dece, testirano je 17. Pozitivno je dvoje dece uzrasta od 7 do 19 godina.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid-19 testirane su 374 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je 67 lica zaraženo korona virusom. Iz Vranja su 43 novoinficirana slučaja, u Surdulici je registrovano devet, Vladičinom  Hanu šest, Bosilegradu četiri, Trgovištu tri, Bujanovcu dva. Preševo je i dalje bez novih slučajeva zaražavanja.

Na glavnom vakcinalnom punktu koji je od početka novembra smešten u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju vakcinisane su 344 osobe. Prvu dozu primila su 43, drugu 74 i treću 201 lice iz Srbije.

Državljani Severne Makedonije, njih 18, dobilo je prvu dozu, a treću osam stanovnika ove susedne države, podaci su Zdravstvenog centra u Vranju.

Do sada je na vakcinalnim punktovima u ovom gradu dato ukupno 110.480 doza svih vakcina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare