Kovid brojke: Jedan preminuo, 134 zaraženo u okrugu

VRANJE-SURDULICA-VLADIČIN HAN-BOSILEGRAD-BUJANOVAC

Opaki virus korona odneo je još jedan život u bolnici Zdravstvenog centra u Vranju u protekla 24 sata, gde je smešteno 13 pacijenata, koji su pozitivni i imaju upalu pluća. Na kiseoničkoj potpori je šest bolesnika. U subotu je jedan pacijent primljen u bolnicu, dok su dvoje otpušteni na kućno lečenje, podaci su ove ustanove.

Na području Pčinjskog okruga zabeležen je veliki skok zaraženih slučajeva korona virusom.

U odnosu na prethodni presek 57 osoba je više inficirano, tako da su sada 134 osobe pozitivne.

Vranje i dalje prednjači po broju novoinficiranih. Registrovano je 112 pozitivnih, što je više nego duplo u odnosu na poslednji izveštaj, kada su zabeležena 52 nova slučaja. U Surdulici je 12, Vladičinom Hanu pet, Bosilegradu četiri, dok je u Bujanovcu jedna osoba sa virusom korona.

Trgovište i Preševo su bez novih zaražavanja. U toku jučerašnjeg dana u okrugu je ukupno testirano 609 građana. Prethodnog dana rađene su analize kod 355 osoba, zvanični su podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

U subotu u Kovid ambulanti ATD prvi put su pregledana 183 pacijenta koji su došli zbog simptoma koji podsećaju na korona virus. Ukupno su bila 253 pregleda.

U Dečjoj kovid ambulanti pregledano je 39 dece i svi su zbog sumnje na korona virus došli prvi put. Samo jedan nije testiran.

Antigenski test je pokazao da su jedno dete predškolskog i troje školskog uzrasta pozitivni.

Drugog dana Božića, na glavnom vakcinalnom punktu u Vranju, date su 62 doze raspoloživih vakcina. Prvu dozu primile su dve osobe, drugu 18 i treću 32 lica iz Srbije.

U Vranju se vakcinisalo i osam građana iz Severne Makedonije, kao i dvoje državljanja Grčke.

Od početka imunizacije zaključno sa 8. januarom ukupno su date 116. 633 doze svih vakcina, saopštio je Zdravstveni centar Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare