Kostitutivna sednica međuresorne radne grupe, prva aktivnost izgradnja puta preko Radan planine

LEBANE-MEDVEĐA-KURŠUMLIJA

Svoju konstitutivnu sednicu održala je Međuresorna radna grupa za uređenje i razvoj Južne Srbije.

Ova grupa, koju je formirala je Vlada Republike Srbije, baviće se razvojem Južne Srbije, sa zadatkom praćenja, koordinacije i sprovođenja monitoringa aktivnosti nadležnih institucija iz oblasti turizma, životne sredine i infrastrukture.

Jedna od prvih aktivnosti biće izgradnja puta preko Radan planine, obzirom da će na taj način povezati Jablanički i Toplički okrug, a samim tim biće povezani i Caričin grad, Sijarinska Banja, Prolom Banja, Đavolja Varoš, Kuršumlijska i Lukovska Banju, kao i arheološko nalazište Pločnik.

Osim povezivanja banja na ovom području sa lokalitetom Caričin Grad i Đavoljom varoši, ovaj putni pravac omogućiće i razvoj seoskog turizma. Put preko Radan planine u dužini od 26,5 kilometara ide u predlog budžeta Vlade RS za 2022. godinu, a radovi bi krenuli u idućoj godini.
Sednici su prisustvovali načelnik Jablaničkog upravnog okruga, direktor Regionalne privredne komore Leskovac, predsednik opštine Lebane, predstavnici grada Leskovca i opština Medveđa, Kuršumlija, Bojnik i Prokuplje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare