Kosovski mediji: Veselinović i Radojčić ucenjuju Srbe na severu da protestuju

PRIŠTINA

Uvođenje mera reciprociteta sa Srbijom na registarske tablice nije dobro prošlo kod dvojice srpskih kriminalaca sa severa, Zvonka Veselinovića i Milana Radojčića, koji koriste ovaj deo Kosova za obavljanje svojih kriminalnih aktivnosti, pišu mediji iz Prištine.

Izvori KosovaPressa u okviru bezbednosnih institucija navode da aktivnost koju preduzima Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova nije , navodno, izazvala negativnu reakciju građana na severu, već da im preti kriminalna grupa da će blokirati ovaj proces, zbog ličnih interese i interesa Srbije.

“Ove organizovane kriminalne grupe koriste građane Srbe, stanovnike tog područja, da izvrše pritisak na njih da protestuju iucenjujući ih zaustavljanjem plaćanja srpske zajednice na jeveru ako ne podržavaju agende koje vodi Srbija”, navode mediji.

Milan Radojčić, optužen za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića i Zvonko Veselinović, poznatog kao šef šverca na severu, koji i dalje dobija višemilionski tender od Vlade Srbije, osumnjičen je i za blokiranje kamiona jednog preduzeća, a paralelno koriste i poslanike Srpska lista da izazovu eskalaciju situacije, piišu mediji iz Prištine.

Navode i da je ” akcije Srbije na destabilizaciji Kosova došle odmah nakon destabilizujućih akcija u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare