Kosovski bokseri ponovo vraćeni

PRIŠTINA

Kosovskoj bokserskoj reprezentaciji Kosova danas ponovo nije dozvoljeno da uđe na teritoriju Srbije, javio je Radio Slobodna Evropa (RSE).

Delegacija sa Kosova, koju čine tri boksera, selektor i sekretar Bokserskog saveza Kosova, od subote pokušavaju da odu u Beograd kako bi učestvovali na svetskom prvenstvu koje se održava u glavnom gradu Srbije od 24. oktobra do 6. novembra.

Selektor Bokserskog saveza Kosova Besim Brahimi je za RSE rekao da su srpske vlasti u nedelju na graničnom prelazu Merdare i privele delegaciju Kosova po “nalogu Vlade Srbije”.

Rečeno im je da Srbija ne priznaje Kosovo kao državu, a samim tim ni državna obeležja Kosova.

“Svetska bokserska federacija je zatražila od Bokserskog saveza Srbije da dozvoli učešće (Kosova). Govore da će nam dozvoliti, a s druge strane nas vraćaju sa granice. Smatramo da Svetski olimpijski komitet više neće dozvoliti da se ovakva prvenstva organizuju u Srbiji, zbog maltretiranja koje nanose sportistima”, rekao je Brahimi.

Kosovska delegacija je u subotu dva puta pokušala da uđe u Srbiju, ali su vraćani sa graničnih prelaza, najpre zbog dresova sa državnim obeležjima, a potom zbog kosovskih dokumenta. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare