Kosovo sastavni deo Srbije al dozvolu za ulazak daje Priština

ROPOTOVO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao  je sinoć u  Ropotovu kod Raniluga da Kosovo i Metohija “ jeste i da će uvek biti sastavni deo Srbije i deo duhovnog i istorijskog bića srpskog naroda”.

 

On je u Ropotovu  otvorio “Vidovdanske svečanosti” i  okupljenima poručio da  “KiM jeste i uvek će biti sastavni deo, ne samo naše teritorije, nego našeg duhovnog, istorijskog i svakog drugog bića”.

Đurić, koji je, da bi ušao na Kosovo I stigao do Ropotova , koje se nalazi u Kosovskom Pomoravlju, morao da traži I dobije dozvolu kosovskih vlasti iz Prištine, Srbima koji ovde žive je još rekoa da je “ Kosovo i Metohija  temelj i osnov našeg identiteta a u tom korenu našeg identiteta nalazi se i Vidovdan”

“Ne očekujte da bilo koji od problema sa kojim se suočavamo u svakodnevnom životu možemo da rešimo ukoliko u onome što radimo ne polazimo od sebe, ukoliko ljudima oko nas ne pružamo ruku i ukoliko nismo spremni da pobeđujemo vrlinom”,  rekao je Đurić.

On je poručio I da “ vreme koje je pred nama nosi ništa manje izazova od vremena u kojem smo bili do sada i vremena u kojem su živeli i naši preci” ali I da “u tom vremenu pred nama, da bi smo prebrodili sve probleme dok naša majka Srbija ne bude sasvim stala na noge, moraćemo pre svega da se skoncertišemo na to da našim vrlinama pobedimo”.

On je objasnio da “pobediti vrlinom” je ono što su nas naučili naši preci tog slavnog Vidovdana 1389. godine” koji je , uzgred budi rečeno , bio samo početak porobljavanja Srba od Otomanske imperije.

“Oni su tada pobedili vrlinom – žrtvujući sebe. Mi ćemo pobediti vrlinom i radeći i žrtvujući sebe”, rekao je Đurić .

Kulturno-sportska manifestacija “Vidovdan 2016” održava se od 20. do 28. juna u dvorištu Osnovne škole “Trajko Perić” u Ropotovu u Kosovskom pomoravlju.

 

Svečanosti povodom otvaranja manifestacije prisustvovali su dvojica srpskih ministara u pokrajinskoj vladi Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić, zamenik pokrajinskog premijera Branimir Stojanović, gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić i drugi.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Decan
Decan
8 godine pre

Jos imate prilike da:Plackate, ubiti,silovati, srusiti sa tri prsta.
Ej Gjuro dupe srbije.

Korabi
Korabi
8 godine pre

Neko sanja jos sa otvorenim ocima

konculi
konculi
8 godine pre

nazalost vi zivite u sanove i bajke vi da ulaezite u drzavi Kosovo treba da imate validnu dokumentaciju i da se vrsi kontrola granicare drzave Kosova pa vi mislite sada sta znaci granica ja vas zelim ono najdobro vama gradjanima drzave Kosova srpsake manjine vi padate nisko ot ovom koj vam soli pamet mrznja on dolazi kokodoci i ide a vi morate da zivite s nas opredelite drzavi pustite bajke i solenje mrznje kamenite ovog vampira do granice da ne nam smrdi ovde!