Košarkaški klub “Aktavis Akademija” završava projekat prekogranične saradnje sa Bugarskom

LESKOVAC

Slikanjem oko 200 mladih košarkaša i košarkašica u novoj sportskoj opremi završene su aktivnosti u programu prekogranične saradnje Bugarska-Srbija u kome su učestvovali bugarski Botevgrad i Leskovac.

Cilj ovog projekta je da se podrži sport i razvoj karijere 400 adolescenata i mladih ljudi u ovim sredinama.

Direktor košarkaškog kluba „Aktavis akademija“ Vladan Stojiljković, nosioc projekta sa srpske strane, kaže da se nada da su uspeli da za ovo vreme mladima prenesu znanja koja se stiču kroz sport.

„Tu su snaga volje, samokontrola, disciplina, timski duh, brzo odlučivanje, kritičko razmišljanje, pa sve do preduzetničkih veština i stavova koji se stiču stvaranjem vrhunskih sportista u oblasti košarke. Ovaj projekat je sigurno doprineo razvoju sporta u Leskovcu i Botevgradu, ali i boljoj saradnji i zbližavanju ova dva grada. Popularizovana je košarka i zdravi stilovi života, nabavljena oprema koju će moći narednih godina da koriste mladi naraštaji koji dolaze i koji tek treba da počnu da se bave ovim sportom. To znači da mi završetkom projekta ne prekidamo rad, nego, tačnije, tek sada počinjemo da radimo i stvaramo nove košarkaše koji će, vrlo brzo, uveren sam doprineti da se o Leskovcu priča na pozitivan način.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare