DJB: Lokalna vlast novac za udruženja građana delila bez konkursa

MEDVEĐA

Opštinski odbor pokreta «Dosta je bilo» u Medveđi se oglašava zbog uskraćivanja prava da svi učestvuju na konkursu za udruženja građana i budu finansirani iz budžeta prema projektnim aktivnostima, navodi se u današnjem saopštenju.
“Podstaknuti skorim navodima o sukobu interesa bivšeg predsednika Skupštine opštine Medveđe, koji je ujedno bio i zastupnik Udruženja pčelara i Udruženja boraca NOR-a, smatramo da je Agencija za borbu protiv korupcije donela pravično rešenje o pokretanju odgovornosti zbog oštećenja budžeta u iznosu od 240.000 dinara za 2016. i 2017. godinu.
Opštinsko veće je donelo odluku o dodeli ovih sredstava za prethodne godine, ali se pitamo:
1. Ko je odlučio da se 2018.godine ne raspisuje javni poziv i sredstva dodele mimo konkursa?
2. Kome su dodelili sredstva, po kom osnovu i ko je činio Konkursnu komisiju?
3. Ako nisu, gde su utrošena sredstva u iznosu većem od 1.500.000 – 2.000.000 dinara koliko se svake godine izdvaja za udruženja građana?

Opštinski odbor pokreta «Dosta je bilo» u Medveđi izvršilo je istraživanje na teritoriji Jablaničkog okruga gde su okolne opštine raspisale javni oglas za dodeljivanje sredstava udruženjima građana, dok jedino Medveđa daje sredstva po političkoj liniji. Građani opštine Medveđa su zabrinuti zbog neodgovornosti gde se ugrožavaju javne finansije i netransparentno troše sredstava svih poreskih obveznika.
Interes građana je da na terenu ima kulturne, umetničke i društvene aktivnosti i da se odgovorno upravlja resursima, a ne da rukovodstvo opštine krši zakone što daje loš primer svima. «Dosta je bilo» se bori protiv partijskog protekcionizma, parazitskog sistema i nenamenskog trošenja sredstava. Mi hoćemo da uredimo društvo, kroz jednak sistem, javne finansije, podsticanje domaće privrede, kulturne ekspanzije i obrazovanja za 21. vek, da bi Medveđa bila mesto u kome se rado i lepo živi!, navodi se u saopštenju Dosta je bilo.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Martin
Martin
3 godine pre

Кад ће неко да одговори за ово… где су трошене паре?