Korona presek: Troje umrlo, zaraženo u Pčinjskom okrugu još 161 osoba

VRANJE-SURDULICA-BUJANOVAC-VLADIČIN HAN-TRGOVIŠTE-PREŠEVO

U kovid bolnicama u Vranju u proteka 24 sata preminula su tri pacijenta, što je je ukupno 15 u poslednjih pet dana, saopšteno je Zdravstvenog centra.

Na kovid-19, u sredu, je testirano 556 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Rezultati su pokazali da je 161 lice zaraženo korona virusom, zvanično je saopštio Gradski štab za vanredne situacije.

Iz Vranja su 84 novoobolela, 28 iz Surdulice, 22 iz Bujanovca, 16 iz Vladičinog Hana, osam iz Trgovišta, dok su tri inficirana iz Preševa.

Prema podacima Zdravstvenog centra Vranje u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 313 pregleda, 130 prvih i 183 kontrolna. Urađeno je 116 laboratorijskih analiza, pet PCR i 126  antigenskih testova, od kojih su 54 pozitivna na koronavirus.

U dve kovid bolnice u Vranju hospitalizovano je 137 pacijenta. Svi bolesnici su pozitivni na koronavirus i imaju upalu pluća. Kiseonik prima 67 osoba.

Na bolničko lečenje zbog korone primljeno je devet, a otpušteno 10 pacijenata. Za Kruševac je transortovan jedan pacijent, a tri u Surdulicu.

U kovid bonicama u Vranju ima 21 slobodno mesto.

U Kovid ambulanti za decu obavljena su 82 pregleda. Dvoje dece starijeg uzrasta poslato je na Odeljenje pedijatrije na dalje lečenje. Urađeno je 37 antigenskih testova. Na koronavirus pozitivno je troje dece do sedam godina i četvoro uzrasta od 7 do 19 godina.  

U Ambulanti pri bolnici obavljena su 124 pregleda, prvih 46 i kontrolnih 78.

Testirano je 13 pacijenata u Kovid ambulanti, tri su pozitivna na koronavirus.  

U Vranju je do sada dato 95.648 doza vakcina.

Pretposlednjeg septembarskog dana ukupno je dato 400 vakcina, saopštio je Zdravstveni centar Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare