Korisnici ustanove “Mara” dobili poklone

NIŠ

I ove godine u susret uskršnjim praznicima rukovodstvo Gradske opštine Pantelej i članice Aktiva žena Niša  sa opštine Pantelej organizovali su tradicionalnu akciju podele uskršnjih jaja korisnicima Ustanove „Mara“. 

 Ova ustanova koja je formirana  za dnevno zbrinjavanje dece, omladine i odraslih lica  ometenih u razvoju, kao i osoba sa elementima autizma 1994. godine  trenutno brine o 62 korisnika  koji su raspoređeni u šest grupa.

Kako je rekao Bratimir Vasiljević, predsednik Gradske opštine Pantelej svake godine delegacija dolazi u ovu ustanovu da obraduju decu i ostale korisnine ustanove “Mara” pred najradosniji hrišćanski praznik Uskrs.

„ Deca su vrlo lepo prihvatila jer su navikli da neko iz gradske opštine Pantelej dođe za ovaj praznik. Očekuju nas. Ovde smo zajedno sa udruženjem žena sa Pantaleja. One su pripremile skromne poklone za ovu decu. Želimo da ih obradujemo, da vide da nisu sami, da brinemo o njima. Videli ste njihove reakcije koliko su radosni, zbog toga a mi smo srećni. Delimo radost što na neki način njih možemo da obradujemo“ rekao je predsednik Gradske opštine Pantelej Bratimir Vasiljević.

Korisnici ove ustanove spremno su dočekali darodavce. Oni su zajedno sa osobljem koje brine o njima u okviru radne terapije sa svojim vaspitačima i terapeutima već ofarbali jaja, napravili ukrase za najradosniji hriščćanski praznik i svečano ukrasili salu. Mnogo lepih, osmišljenih ukrasa našlo se na svečano postavljenom stolu.

„ Deca i ostali koji se nalaze ovde na dnevnom boravku se veoma obraduju kada im dođe poseta. Našim korisnicima znači ovakav vid druženja sa ostalim građanima. Vrlo su socijalizovani. Znaju da predstoji najveći hrišćanski praznik, Uskrs. Znači njima ali i nama koji radimo sa našim korisnicima da nismo zaboravljeni  i da neko misli i na nas. Dok su u okvru terapije pravili uskršnje ukrase oni  su uživali“ rekla je radni tarapeut Milijana Stanković.

Deca su osim veselih uskršnjih jaja bojenih rukama pantelejskih domaćica i žena velikog srca dobili kolače i bombone  a potom je usledila mala urka za sve korisnike ustanove „Mara“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare