Konstituisan Parlament privrednika Regionalne privredne komore

LESKOVAC

Danas je u Leskovcu održana konstitutivna sednica Parlamenta Regionalne privredne komore za Jablanički i Pčinjski upravni okrug. Parlament privrednika broji 35 članova.

Kako je objasnio predsednik RPK Leskovac, Goran Jović, 35 članova Parlamenta će sada zastupati interese 2.860 privrednika odnosno privrednih društava na jugu Srbije. Sednice će se održavati na svaka tri meseca i na njima će se diskutovati o aktuelnim problemima na teritoriji Jablaničkog i Pčinjskog okruga.


„Danas zaokružujemo proces koji se godinu i po dana odvija, a to je stvaranje Jedinstvenog komorskog sistema Srbije i ono što je vrlo značajno je davanje mogućnosti privrednicima iz ovog regiona da imaju svoje telo, pored komore, koje je na neki način na usluzi i vodi te privrednike, formuliše njihove zahteve, ali oni su ti koji ih generišu. Ovo telo će u budućnosti biti najsnažniji uticaj, na pre svega lokalnoj vlasti, ali ćemo odavde da generišemo i odredjeni broj privrednika koji će biti u Beogradu, učestvovati u radu Republičkog parlamenta privrednika i na taj način zastupati interese ne samo svojih kompanija, nego i celog regiona“ – izjavio je zamenik generalnog menadžera PKS, Mihajlo Vesović.

Na dnevnom redu konstitutivne sednice bilo je i pitanje sive ekonomije. Siva ekonomija izaziva puno problema privrednicima, jer se odnosi na ekonomske aktivnosti koje nemaju odgovarajući nadzor.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare