Konkursi za literarne i likovne radove

LESKOVAC

 

Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Leskovac I Institut za javno zdravlje Srbije Dr ‘’Milan Jovanović Batut’’, uz podršku Ministarstva zdravlja, raspisuju konkurse za izbor najboljih likovnih I literarnih radova na teme: ‘’Dojenje – temelj života’’ I  ‘’Hrani se pravilno I budi zdrav’’.

 U susret Svetskoj I nacionalnoj nedelji dojenja, likovni I literarni konkurs imaju za cilj da podstaknu zdravstveno-vaspitni rad u predškolskim ustanovama I osnovnim školama I promovišu dojenje kao najoptimalniji, najzdraviji, najjeftiniji I najdostupniji način ishrane novorodjenčadi.

Konkurs je raspisan do 21. septembra , a radove treba poslati na adresu Centra za promociju zdravlja, sa naznakom ‘’Za konkurs-Svetska nedelja dojenja’’. Tri najbolja likovna rada predškolaca I po tri najbolja literarna I likovna rada u dve osnovnoškolske kategorije biće nagradjena I stiču pravo da nastave takmičenje na nivou države, sa šansom da se nadju na posteru  nacionalne kampanje.

‘’Hrani se pravilno I budi zdrav’’, naziv je konkursa, kojim se obeležava Oktobar, kao mesec  pravilne ishrane . Njime se podstiče promena svesti, pre svega, kod najmladjih o značaju pravilne ishrane. Otvoren je do 5. oktobra, a likovne I literarne radove treba slati na adresu Centra za promociju zdravlja, sa naznakom ‘’Za konkurs- oktobar, mesec pravilne ishrane’’. Najbolji predškolci I osnovci biće nagradjeni, a njihovi radovi konkurišu za privilegiju da se nadju na posteru nacionalne kampanje, koji će biti distribuiran domovima zdravlja I ostalim zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare