Konkurs za mlade poljoprivrednike

BEOGRAD
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine raspisalo je konkurs za podršku mladim poljoprivrednim proizvođačima, a rok za podnošenje prijava je od 8. maja do 8. juna 2017. godine.

Kako se navodi u saopštenju, konkurs se odnosi na podsticaje programima za unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima kroz podršku mladim poljoprivrednicima u 2017. godini.

Podsticaji su namenjeni unapređenju primarne biljne proizvodnje i pripreme poljoprivrednih proizvoda za tržište, kao i razvoju primarne stočarske proizvodnje, prerade mleka i prerade povrća i voća na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika.

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 75 odsto od vrednosti prihvatljive investicije umanjene za iznos poreza na dodatu vrednost, a najviši ukupni iznos koji korisnik može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 1,2 miliona dinara.

Zainteresovani informacije o konkursu mogu dobiti na telefon Info-centra Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61 radnim danima od 7.30 do 15.30.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare