Konkurs za idejno rešenje za etno kompleks u naselju Tulbe

VRANJE

 

Gradska uprava u Vranju raspisala je Konkurs za izradu idejnog  urbanističko – arhitektonskog rešenja etno kompleksa u naselju Tulbe.

„Cilj konkursa je da se za jedan dragoceni, najstariji prostor u užem delu grada, u neposrednoj blizini dve crkve Svete Petke i Svetog Nikola, kao i Belog mosta, koji predstavljaju spomenike kulture, dobiju nadahnuta i raznovrsna idejna rešenja kojima treba da se istakne prepoznatljivost starog Vranja i dela Bore Stankovića i definiše prostorna organizacija i uređenje“.

Kako je navedeno, konkursno rešenje podrazumeva formiranje novog ambijenta koje korespondira sa okruženjem i predstavlja novo težište u prostoru.

Predložena projektantska i programska rešenja osim što moraju biti primerena značaju prostorne pozicije lokacije u kontekstu povezivanja sa okruženjem, utemeljena na vrednovanju postojećih prirodnih i funkcionalnih značenja ovog prostora, moraju zadovoljiti i kriterijume zasnovane na ekonomskoj vrednosti lokacije kao najbolje ponude za buduću novu urbanu gradsku celinu.

Na konkurs se mogu javiti svi oni koji ispunjavaju uslove. Dakle,  zainteresovana fizička i pravna lica, bez obzira na njihovu teritorijalnu pripadnost.

Rok za predaju konkursnog rada je 1. novembar 2018. godine do 12 časova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare