Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća

VRANJE

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i za tu namenu Vlada Republike Srbije odredila je ukupno 500.000.000,00 dinara. Gradska uprava Vranje poziva zainteresovane građane da iskoriste ovaj vid pomoći države, koja je ove godine zbog velikog interesovanja građana, takođe, odvojila značajna sredstva za ovu meru, objavljeno je na Gradskom sajtu Grada Vranja.

Podnosioci prijava konkurišu zajedno sa jedinicom lokalne samouprave koja potvrćuje tačnost podataka i ispunjenost uslova.  Zainteresovani potencijalni korisnici ovog programa treba da konkurišu u što kraćem roku, jer će se bespovratna sredstva odobravati po redosledu podnetih prijava.

Ukupna vrednost seoske kuće sa okućnicom, po uredbi, ne može biti veća od 1.200.000,00 dinara, a njenu tržišnu vrednost utvrđuje jedinica lokalne samouprave u saradnji sa nadležnim poreskim organom i nadležnim organom za geodetske poslove.

Mogu da konkurišu pojedinci, samohrani roditelji, bračni parovi i vanbračni partneri koji ispunjavaju i druge uslove predviđene javnim konkursom. Moraju biti punoletni državljani Republike Srbije, da nemaju više od 45 godina, da nisu vlasnici nepokretnosti na teritoriji Srbije, da nisu u postupku odobravanja sredstava za kupovinu nepokretnisti.

Seoska kuća sa okućnicom treba da ispunjava osnovne uslove za život i stanovanje, da poseduje struju, vodu, kanalizaciju, kao i infrastrukturu predviđenu konkursom.

Rok za podnošenje zahteva je 1. novembar 2024. godine, sredstva će se dodeljivati po redosledu podnetih prijava, do utroška budžetskih sredstava.

Zainteresovani građani obaveštenja i detaljne informacije za učešće na konkursu mogu dobiti u kancelariji 37, Gradske uprava grada Vranja, u ul. Kralja Milana br.1

Cilj programa je kako se navodi smanjenje migratornih kretanja stanovništva koja dovode do depopulacije u ruralnim područjima,  motivisanje seoskog stanovništva da ostane na selu i podsticanje mladih da se vrate na selo, rešavanjem stambenog pitanja. (kraj)DC/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare