Konkurs za dodelu 76 učeničkih stipendija

NIŠ

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 76 učeničkih stipendija za školsku 2020/2021. godinu na koji mogu konkurisati učenici mašinske, elektrotehničke i poljoprivredne srednje škole. Konkurs je otvoren do 30. septembra 2020. godine.

                           Konkurs je raspisan za učenike četvrte, treće ili druge godine srednjih škola, a predviđeno je sa kojih obrazovnih profila učenici mogu da konkurišu.

                           Iz mašinske škole mogu da konkurišu učenici obrazovnog profila aviotehničar za vazduhoplov i motor.

                            Iz elektrotehničke škole mogu da konkurišu učenici sledećih obrazovnih profila – avio tehničar za elektronsku opremu ili elektrotehničar elektronike, avio tehničar za elektro opremu ili elektrotehničar elektronike, mehatroničar za raketne sisteme ili tehničar mehatronike, mehatroničar za radarske sisteme ili tehničar mehatronike i elektrotehničar telekomunikacija ili tehničar PTT saobraćaja.

                            Iz poljoprivredne škole mogu da konkurišu učenici obrazovnog profila prehrambeni tehničar.

                             Visina učeničke stipendije u školskoj 2020/2021. godini je za učenike četvrtog razreda srednje škole 25.000 dinara mesečno, za učenike trećeg razreda 20.000 dinara, a za učenike drugog razreda 15.000 dinara mesečno.

                              Po završetku školovanja, a potom i odgovarajuće vojne obuke sa oružjem, učenici će biti primljeni u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira u mesta službovanja – Beograd, Lađevci, Niš, Batajnica, Zuce, Pančevo, Novi Sad, Jakovo, Stari Banovci, Kačarevo, Užice i Sombor.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare