Konkurs LFN za podršku idejama građana u Nišu u 2022. godini

NIŠ

Lokalna fondacija Niš otvorila je novi, veliki Konkurs na kojem je formalnim i neformalnim grupama građana dostupno čak 18.000 evra za realizaciju kreativnih ideja. Treći po redu konkurs LFN otvoren je do 31. maja 2022. godine.                          

Posle uspešno sprovedena dva konkursa u 2021. godini i 15 podržanih inicijativa građana, LFN želi da novim konkursom pruži podršku komšijama, aktivnim Nišlijama koji su spremni da pokrenu pozitivne promene u svojoj ulici, naselju, selu i gradu. Ovim javnim pozivom biće podržane inicijative koje doprinose razvoju Niša i povećanju kvaliteta života u zajednici, kao što su inicijative iz oblasti ulaganja u obrazovanje, podrške kulturi i umetnosti, unapređenja javnih prostora i razvoja sporta.

                         „Iznos sredstava koji se dodeljuje kreće se do maksimalnih 120.000 dinara za manje inicijative, gde prednost imaju neformalne grupe i maksimalno do 350.000 dinara za veće inicijative, kod kojih prednost imaju registrovana udruženja. Podršku će dobiti minimum šest manjih inicijativa i minimum četiri velike“, saopštila je ova organizacija.

                          Podrška je namenjena registrovanim udruženjima građana i neformalnim grupama koje pokreću i aktivno uključuju građane i građanke u svoje aktivnosti, zastupaju opšte interese svoje zajednice i deluju na teritoriji Grada Niša.

                        „Verujemo da udruženi građani i građanke najbolje prepoznaju potrebe svojih zajednica, i to u najmanjim lokalnim jedinicama, naseljima, kvartovima, ulicama i dvorištima. Konkurs Lokalne fondacije Niš otvara prostor za raznovrsne projekte koji doprinose razvoju našeg okruženja“, navodi se u saopštenju LFN.

                        Onlasti za koje građani mogu da konkurišu su  Obrazovanje, Kultura, Javni prostori, Sport i Umetnost. Otvorena je mogućnost podrške i za projekte iz drugih oblasti značajnih za grad.  

                      „ Prepoznajte šta je potrebno da se promeni, okupite ljude koji dele vaše vrednosti i predložite nam rešenja“, poručuju iz LFN.

                      Krajnji rok za finalnu realizaciju projekata na ovom Konkursu je 20. decembar 2022. godine.

                     „ Predstavite nam vašu ideju popunjavanjem LFN Formulara koji se nalazi ispod ovog pasusa i pošaljite na adresu info@fondacijanis.rs najkasnije do 31. maja 2022. u 23.59 sati. Nezavisna selekciona komisija, koju LFN formira za ovu priliku, pregledaće i oceniti sve pristigle predloge projekata. Konačni rezultati biće objavljeni na sajtu www.fondacijanis.rs u ponedeljak 20. juna. Svi aplikanti mogu da dobiju detaljnije informacije o Konkursu slanjem poruke ili pitanja na imejl adresu info@fondacijanis.rs ili posredstvom naloga LFN na društvenim mrežama“, poručuju iz LFN.

                    Na dva konkursa koja su realizovana u 2021. godini, LFN je već podržala 15 ideja formalnih i neformalnih grupa građana. Paralelno sa tim, nastavlja se prikupljanje dodatnih sredstava u zajednici, kroz različite aktivnosti koje realizuje LFN.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare