Koncertom Neše Galije završeno ,,Leto u Vlasotincu”

VLASOTINCE

Spektakularanim koncertom Neše Galije u centru grada prvog dana avgusta je završena manifestacija ,Leto u Vlasotincu”, koja je počela 4. jula i trajala pune četiri nedelje. Tokom jula meseca publika je imala priliku da uživa u obilju raznovrsnog kulturno-umetničkog i zabavnog programa. Na programu su bile dečje predstave, izložbe fotografija, promocije knjiga, projekcije filmova, muzičke večeri, koncerti i kolažni programi.

Po mišljenju mnogih, poslednja nedelja je izazvala posebno interesovanje publike, izuzetan koncert Miloša Radovića, predstavljanje književnog opusa Jelene Bačić Alimpić, a sve to zaokruženo sjajnim koncertom Neše Galije koji je na jednom mestu okupio neke nove klince, tinejdžere i publiku srednje generacije.

Program u centru Vlasotinca je počeo nastupom Slobodana Đikića Đike, a potom je nastupila Milica Valčić, uz muzičku pratnju Bobana Vidosavljevića. Neša Galija je počeo pesmama sa novih albuma, ali je atmosfera u publici kulminirala izvođenjem nezaboravnih hitova Stare trube, Digni ruke, Dodirni me, Da li si spavala, Da me nisi, Na tvojim usnama.

Dvočasovni nastup uz instrumentalnu pratnju Gorana Vučetića završen je omiljenom pesmom mnogih generacija Još uvek sanjam.

Niška rok grupa Galija na muzičkoj sceni postoji već 46 godina. Nastala u prošlom veku, u nekim sasvim drgačijim vremenima i na drugačijoj rok sceni, ova grupa je nastavila uspešno da traje na jednom malom prostoru u kome su se promenile i političke i kulturološke prilike. Galija traje, plovi ka novim hitovima, ka svom velikom jubileju. Frontmen grupe Nened Milosavljević – Neša Galija i dalje insistira na estetici, na pravim vrednostima, na intelektualizmu.

  • Lep je osećaj ostati toliko na muzičkoj sceni. To je dokaz da smo ispravno radili svih ovih godina, da smo zadovoljni onim što radimo. U životu je najvažnije da pronađeš sebe i ono što istinski voliš. Ako radiš posao koji voliš, ti si celog života srećan čovek – reči su Neše Galije, čoveka koji živi za muziku i koji je po drugi put Vlasotinčane naterao da u ritmu muzike podignu ruke i zapevaju zajedno sa njim.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare