Koncertom “ Mozaik ljubavi”-  25 godina umetničkog rada Aleksandre Ristić

NIŠ

 

Koncertom pod nazivom “Mozaik ljubavi” Aleksandra Ristić, redovni profesor na Fakultetu umetnosti, obeležiće 25 godina umetničkog rada uz klavirsku saradnju Ingrid Janković. Koncert je u organizaciji Srpske akademije nauka i umetnosti, Ogranka SANU u Nišu i Fakulteta umetnosti u Nišu.

“Sklapanje mozaika je divno umeće, a još kada je ljubav lajt motiv, onda je uspeh zagarantovan. To ćemo svakako kroz pregršt odabranih arija prikazati na koncertu 28.marta u Koncertno izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu.”, kaže  Aleksandra Ristić .

Aleksandra Ristić, sopran je diplomirala je i magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Irine Arsikin. Dobitnik je mnogih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima mladih operskih umetnika. Solo recitalima predstavila se brojnoj publici širom Srbije, Crne Gore, u Sloveniji, Makedoniji, Italiji, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Grčkoj, Austriji, Švajcarskoj, Mađarskoj i Češkoj. Nastupala je u više navrata sa Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, Niškim simfonijskim orkestrom, gudačima Svetog Đorđa, orkestrom „Constantinus“ i simfonijskim orkestrom Fakulteta umetnosti u Nišu, a ostvarila je i veliki broj nastupa sa Niškim duvačkim kvintetom, kao i sa raznim gudačkim kvartetima.

Od 2003. godine članica je tria ANIMA koji postiže velike uspehe u zemlјi i inostranstvu promovišući muziku srpskih kompozitora. Od 2013. godine pruža značajan doprinos obnovi operske scene u Nišu. Za bogat i uspešan umetnički rad tokom 2015. godine dobila je nagradu časopisa „Muzika Klasika” za najbolјeg ženskog izvođača godine. Aleksandra Ristić je redovni profesor i šef Katedre za solo pevanje Fakulteta umetnosti u Nišu.

Ingrid Janković, klavir je dlomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Zorice Dimitrijević Stošić. Od 2011. godine je član tria Anima sa kojim ostvaruje uspešne koncerte u zemlјi i inostranstvu (Mađarska, Francuska, Češka, Bosna i Hercegovina). Ingrid Janković je stručni saradnik na Katedri za solo pevanje Fakulteta umetnosti u Nišu.

Koncert će se održati sutra,  u sredu 28. marta 2018. godine sa početkom u 20 sati. Na Fakultetu umetnosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare