Koncertna jesen “Amorozo”

LESKOVAC

Kamerni orkestar „Amorozo“ očekuje aktivna koncertna jesen, rečeno je danas na konferenciji za novinare na kojoj je portparolka orkestra Marijana Đokić najavila realizaciju tri projekata.

„Jesenji deo sezone započinjemo koncertom kojim se otvara festival „Umetnička muzika na jugu Medveđa 2018.“ i koji ćemo održati u velikoj sali Kulturnog centra Medveđa. Na programu će biti „Četiri godišnja doba“ Antonija Vivaldija, a sa nama će nastupiti i naš proslavljeni violinista Jovan Bogosavljević. Kamerni orkestar „Amoroso“ će i zatvoriti ovaj festival koncertom „Muzikom kroz vreme i prostor“ 30.10.2018.“

U nastavku sezone realizovaće se i projekat pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Leskovca „Mostovi muzike i prijateljstva“ Đokićeva kaže da se radi o koncertnoj seriji u zemlji i inostranstvu.

„Prvi koncert biće održan u Leskovcu 17. septembra, a već 22. nastupićemo na Trećim „Gospojinskim danima“ u crkvi Vaznesenja gospodnjeg u Beču (Austrija). Poziv za učešće na ovoj manifestaciji nam je stigao od predsednika Srpskog prosvetnog društva u „Prosvjeta“ u Austriji. Tom prilikom ćemo bečkoj publici predstaviti i dve mlade leskovačke violinistkinje, Minu Mitić i Jovanu Pavlović, kao i već afirminisane solistkinje Biljanu Miljković (flauta) i Draganu Mitić (sopran). Projekat „Mostovi muzike i prijateljstva“ biće nastavljen i u oktobru i novembru, koncertima u Skoplju, Tuzli, Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Na ovim koncertima ćemo nastupiti sa solistima iz Leskovca i Niša, kao i sa solistima iz zemalja u kojima gostujemo.“

Treći projekat je već tradicionalna koncertna sezona Kamernog orkestra „Amorozo“ koja se već 16 godina održava pod pokroviteljstvom Grada Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
paraziti budzeta
paraziti budzeta
5 godine pre

Kada ce LKC, SRC i TOL krenuti da rade trzisno? Dajte bre vise sklonite ove gotovane,sto nikom ne polazu racune zbog cega bas tako trose nase pare, kako ih trose. Ima toliko preduzetnih direktora koji bi zaradjivali na prostoru koji ustanove poseduju. Komunizam koji ih je odnegovao ko nesposobne da zaradjuju je umro. Kazite im. Raspadaju im se zgrade. Nisu sposobni da zarade za vazduh.

pokrenite se
pokrenite se
5 godine pre

Lako je biti dobar direktor u sve navedene institucije s tudje pare.Kad sve dajes dzabe za narod, cini se da si dobar direktor. Jedno prosto pitanje. A koliko vi kostate narod godisnje, svi vi i nesposobni i polusposobni, sto ste na platnom spisku gradjana, a nicemu ne sluzite? Umesto da se potrudite da im sidjete sa grbace, da prodate neku kartu, neki kvadrat prostora, pa da zaradite makar pola plate, koju primate celu, iako imate pravnike koji sede, krste kraci, ekonomiste, menadzere, koji ne znaju da ubodu vola, imate nekakve strucne saradnike, koji ni sa kim decenijama ne saradjuju, setate se po gradu, placate struju u radno vreme, zaprzujete rucak, cuvate unuci, vodite isprazne razgovore, a kao dobri ste. Pozadina je da je vlada nerad, neprofesionalizam, parazitiranje. Krenite da radite, da zaradjujete, sredite prostor.