Koncertima Niški univerzitet proslavlja godišnjicu

NIŠ

Univerzitet u Nišu ove godine obeležava 52 godine uspešnog obrazovnog, naučnog i umetničkog rada. Fakultet umetnosti u Nišu, tim povodom, organozovao je niz koncerata i izložbi.

U utorak 13. juna 2017. godine sa početkom u 20 sati u Koncertno-izložbenom prostoru FU, Knjaževačka 2a svečano će biti otvorena izložba “Nagrađeni studenti Departmana za likovne umetnosti 2014 – 2016” na kojoj svoje radove izlažu studenti koji su u periodu od 2014. do 2016. godine nagrađivani godišnjim nagradama Departmana za likovne umetnosti: Lazar Šošević i Danijel Jakimovski u klasi mr Katarine Đorđević, Danica Milosević, Savina Tomanović Kostov i Vesna Dimitrijević u klasi mr Bratislava Bašića, Nina Momčilović u klasi mr Stevana Kitića i Dušan Stanojević u klasi mr Zorana Kostića. Nakon svečanog otvaranja studenti Departmana za muzičku umetnost nastupiće na revijalnom koncertu.

Istim povodom povodom,  obeležavanje 52 godine uspešnog obrazovnog, naučnog i umetničkog rada Univerziteta u Nišu,  u sredu 14. juna 2017. sa početkom u 20 sati u Koncertno-izložbenom prostoru fakulteta umetnosti održaće se koncert Nemanje Stasnkovića. Na koncertu će nastupiti mladi i talentovani violončelista Nemanja Stanković, docent na Fakultetu umetnosti u Nišu, kao i gosti koncerta vanredni profesor Ljubinko Lazić – kontrabas, docent Fakulteta umetnosti Nikola Peković – harmonika i Hrvoje Ivović – klavir. Na programu su dela Regera, Rosinija, Gubaiduline, Debisija i Vujića.

U četvrtak 15. juna 2017. sa početkom u 20 sati je na programu  koncert dua “Timeline”. Ovaj duo  čine eminentni perkusionista i vanredni profesor na Fakultetu umetnosti Boris Bunjac – marimba i flautista Nikola Radan koji živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ulaz na koncerte je  besplatan.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare