Koncert učenika Muzičke škole koji su osvojili nagrade na Republičkom takmičenju

LESKOVAC

U svečanoj sali grada Leskovca koncert su održali učenici Muzičke škole „Stanislav Binički“, osvajača nagrada sa Republičkog takmičenja i festivala muzičkih i baletskih škola Srbije. Na Republičkom takmičenju Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije, održanom u Beogradu i Novom Sadu u periodu od 01.04.2022. do 15.04.2022. godine, učenici osnovne i srednje Muzičke škole “Stanislav Binički” ukupno su osvojili 27 nagrada: jedan Laureat (pobednik kategorije), 9 prvih nagrada, 10 drugih i 7 trećih nagrada i jedna pohvala. Na 65. festivalu Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije, održanom u Nišu u periodu od 07.05.2022. do 13.05.2022. takmičilo se 55 osnovnih škola iz cele Srbije. Ekipa učenika Muzičke škole  takmičila se u kategoriji solista sa četiri učenika, i osvojila četiri prve nagrade. U kategoriji kamernih ansambala kamerni trio osvojio je prvu nagradu. U ukupnom plasmanu škola je osvojila prvu nagradu. U toku školske godine na Republičkom takmičenju iz solfeđa i teoretskih predmeta, održanom u Beogradu, osvojeno je ukupno devet prvih nagrada, jedna druga nagradu, tri treće nagrade i jedna pohvalu. Pre koncerta je održana dodela diploma svim nagrađenim učenicima.

Direktorka škole Biljana Miljković kaže da je veliko zadovoljstvo biti direktor i hvalite se sa ukupno 45 nagrada na republičkim takmičenjima.

„Večeras će se prestaviti samo deo učenika, jer, realno, predugo bi trajao kad bi svi nastupili. Oni koji neće nastupiti večeras imaće svoju priliku da nastupe za Dan muzike, 21. juna.“

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare