KONCERT TRIA AMIĆI

 

LESKOVAC

U svečanoj sali Leskovca nastupio je trio Amići, a publika je imala prilike da čuje operske duete i italijanske kancone. Trio čine sopran Ninoslava Stamenković, tenor Ivica Stojanović i profesor klavira na Fakultetu umetnosti u Nišu Nataša Cvetković, klavirska pratnja.

Ninoslava Stamenković uverena je da će utiske sa koncerta sređivati još par dana.

„Publika je bila fenomenalna, prezadovoljni smo reakcijom okupljenih, bilo je predivno. Kao mlad sastav, koji postoji tek dve godine, nastupali smo mahom na jugu Srbije, u Prokuplju, Pirotu, Nišu… Nastup u Leskovcu je specifičan, s obzirom da mi je to rodni grad, te je velika razlika kada u publici vidite poznata lica koja očekuju dosta toga od vas, šalju vam prelepu emociju, a na vama je da ispunite njihova očekivanja. Najteže je pevati u rodnom gradu, ali, istovremeno i najlepše. Lično mislim da smo ispunili očekivanja. Potrudićemo se da u skorije vreme opet nastupimo.“

Ivica Stojanović je rođen u Bojniku i završio je opštu muzičku pedagogiju na Muzičkoj akademiji u Nišu, dugo godina je horski pevač i poznanstvo sa Ninoslavom je razvilo i ljubav prema operi, te u poslednjih godinu dana usavršava opersko pevanje kod profesorke Marijane Košavijeve, koja je operska primadona u sofijskoj operi.

 

Kao gosti nastupile su i članice String Arta.

Trio Amići novi nastup u Leskovcu imaće 21. maja u okviru manifestacije Noć muzeja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare