Koncert Rite Kinke i Gudačkog kvarteta TAJJ 

VRANJE                          

U Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Vranju održan je koncert Rite Kinke i Gudačkog kvarteta TAJJ u okviru manifestacije „Maj mesec muzike“. 

Ova vrsna umetnica, u Vranju nastupa dugi niz godina i uvek se vraća ovdašnjoj vernoj publici koja sa oduševljenjem prati njena izvođenja. 

Gudački kvartet TAJJ u istom sastavu postoji već 25 godina i prvi put je u Vranju, a sa poznatom umetnicom nastupa već nekoliko godina.  

Rita Kinka je profesor i šef Katedre na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. U svojoj višedecenijskoj karijeri održala je preko 600 koncerata u mnogim evropskim zemljama i svim bivšim jugoslovenskim republikama, ali i u Americi, Tajvanu, Izraelu, Kanadi i Australiji.  

Reč je o umetnici sa najvećim brojem pijanističkih takmičenja. Nosilac je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada. Prva je dobitnica godišnje nagrade Evropskog parlamenta „Prix femmes d`Europe” („za ženu Evrope”), kao i nagrade za najboljeg evropskog izvođača ozbiljne muzike, koja joj je uručena u Briselu juna 1991. godine.  

Tradicionalna Manifestacija „Maj, mesec muzike“, koju su podržali  Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Vranje završava se 31. maja proslavom Dana Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“. 

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare