Koncert flautistkinje Katarine Miljković

LESKOVAC

U Svečanoj sali grada Leskovca održan je koncert flautistkinje Katarine Miljković uz klavirsku pratnju Jovane Nikolić. na programu su bila dela Baha, Mocarta, Kartera, Tafanela… Katarina Miljković, rođena 20000. godine u Leskovcu, do sada je imala veliki broj nastupa u Leskovcu, Vranju, Skoplju, Tuzli, Cetinju, Kotoru, Podgorici, Požarevcu, kao i u Beogradu na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine. Imala je i dva solistička koncerta u okviru manifestacije ,,Maj mesec muzike“ u Vranju i na Ledamusu 2016. godine. Redovno nastupa sa kamernim orkestrom „Amorozo“. Godine 2014. i 2018. kao učenica je dobila posebno priznanje, Svetosavsku povelju Grada Leskovca, za izuzetne rezultate postignute tih godina.

Nakon akademskih studija u Beogradu, master studije upisuje na Gutenbergovom univerzitetu u Majncu (Nemačka) u klasi prof. Dejana Gavrića. Jovana Nikolić je rođena 1984. godine u Beogradu, a na  Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu diplomirala je 2004. godine u klasi prof. Nevene Popović. Aktivna je kako kao solista, tako i kao kamerni muzičar. Trenutno živi u Beogradu i radi kao klavirski saradnik u Muzičkoj školi za talente u Ćupriji.

Sve o političkim, ekonomskim, infrastrukturnim, kulturnim i sportskim dešavanjima u Leskovcu i okruženju, kao i o sudbinama običnih ljudi iz našeg komšiluka, čitajte i ovde.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
lela
lela
1 godina pre

Divno