Komemorativna sednica SO Bujanovac – „Nastavićemo Muslijuovim putem“

BUJANOVAC

 

Povodom smrti predsednika Skupštine opštine Bujanovac, Jonuza Muslijua, danas je održana komemorativna sednica lokalnog parlamenta.

Sednici je, pored odbornika, i čelnika opštinske vlasti prisustvovao i Muslijuov sin, Šćiprim, kao i članovi Opštinskog veća, predstavnici OEBS-a i članovi i simpatizeri Pokreta za demokratski progres (PDP), koji je od osnivanja vodio Musliju.

Počast preminulom odali su i njegovi prijatelji i „saborci“ iz Makedonije, Kosova, veterani OVPBM i predstavnici Nacionalnog saveta Bošnjaka.

Nakon odavanja počasti minutom ćutanja, prisutnima se obratio predsednik opštine Šaip Kamberi koji je rekao da uprkos praznoj stolici na mestu predsednika Skupštine, Muslijua će njegovi ideali uvek činiti živim.

„Zalagao se za bolji život svih stanovnika ovih prostora, bez obzira na njihovu socijalnu, versku ili političku opredeljenost. Musliju je čovek koji nikada nije bežao od odgovornosti, čak ni kada su mu takve odluke ugrožavale život – mi ćemo nastaviti istim putem“, rekao je Kamberi.

Dževad Ademi, poslanik u makedonskom Sobranju, je rekao da je došao da poslednji put pozdravi svog prijatelja iz zatvora, rata i života.

„Albanija se štiti u (Preševskoj) dolini, govorio je Jonuz, on će sada u svom Končulju čuvati te granice“, rekao je Ademi izrazivši saučešće porodici i „bivšim borcima iz tri oslobodilačka rata“.

Predstavnik Nacionalnog saveta Bošnjaka je istakao da dolazi u ime Sulejmana Ugljanina, poručivši da će Sandžak i Preševska dolina nastaviti Muslijuovim putem, boreći se za slobodu, pravo na život i ravnopravnost, kao što je to za života činio on.

„Bez rešenja albanskog pitanja nema mira – govorio je naš saborac Jonuz Musliju“, rekao je predstavnik Udruženja bivših boraca OVPBM.

„Tokom rata je uvek bio na čelu – bio je naš lider Političkog saveta, znao je da se bori i puškom i jezikom. Sve što je u životu radio – radio je za Albance u Preševskoj dolini“.

Na samom kraju skupu se obratio i Muslijov sin Šćiprim, koji je poručio da treba nastaviti borbu za prava za koja se borio njegov otac.

„Ta borba koju je moj otac vodio je dovela do toga da je Kosovo sada slobodno, a toj slobodi možemo se nadati i mi“.

U skupštinskoj sali je, pored Muslijuove slike i cveća, dominirala albanska zastava, a za vreme trajanja sednice građani su se upisivali u knjigu žalosti.

Predsednik SO Bujanovac Jonuz Musliju preminuo je 18. januara u bolnici u Turskoj, gde se lečio od oktobra meseca prošle godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare