Komemoracija Zoranu Stankoviću

BEOGRAD

Komemoracija nekadašnjem ministru odbrane, penzionisanom general-majoru Zoranu Stankoviću, koji je bio i načelnik Vojnomedicinske akademije (VMA) održana je danas u Domu Vojske u Beogradu.

Stanković, koji je umro od korona virusa, od 2012. godine do smrti bio je na čelu Koordinacionog centra Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, a važio je za svetski cenjenog patologa zbog svega što je uradio u toj oblasti tokom ratova na području bivše Jugoslavije.

Zamenik načelnika VMA brigadni general Dragan Dinčić je, ukazujući na sve što je tokom ratova Stanković obavio radeći profesionalno svoj posao obducenta, od pojedinačnih slučajeva do brojnih masovnih grobnica, istakao da on nikad nije dozvoljavo manipulisanje nalazima obdukcija u bilo koje svrhe.

Bio je čovek koji nije pravio kompromise o tome, i zato je bio poštovan među kolegama, konstatovao je Dinčić.

Opraštajući se od Stankovića u ime Koordinacionog tela za jug Srbije, njegova saradnica direktorka Službe Danijela Nenadić rekla je da za devet godina ni na koga nije povisio ton, nikom nije rekao ružnu reč, a sa svima ljudima je pričao isto, od onih na pijaci na Vidikovcu, gde je živeo, do političara i diplomata.

Svima je govorio istinu i ljudi su ga zbog toga poštovali. Bio je, pre i iznad svega, čovek, naglasila je Nenadić.

Komemoraciji su, pored Stankovićevih brojnih saradnika iz vremena dok je bio ministar odbrane i načelnik VMA, prijatelja i poštovalaca, prisustvovali i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Stanković će biti sahranjen danas u 15:30 časova na Novom groblju.

Profesor Zoran Stanković će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana, uz vojne počasti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare