Komemoracija povodom smrti Nenada Stošića Šize

VRANJE

U Velikoj skupštinskoj sali održana je komemoracija povodom smrti Nenada Stošića nekadašnjeg predsednika Skupštine grada Vranja.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice, prijatelji, saradnici  i rukovodstvo grada Vranja.

Od Stošića se najpre oprostio njegov dugogodišnji prijatelj i kum, advokat Dragan Stojanov. On je podsetio na zajedničke trenutke dečaštva i mladosti, zajedničke tuge i radosti. Podsetio je na lik i delo Nenada Stošića, kao simbola večitog otpora i borbe.

U ime gradskog rukovodstva od Stošića se oprostio predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.

„Borio se Nenad sa bolešću lavovski, kao, inače i u životu, jer bio je jednstven po mnogo čemu. Bio je jedan od retkih koji je ostao dosledan svojim stavovima i ubeđenjima. Zato će i biti upamćen kao jedan od konstantnih boraca za demokratizaciju društva. Borio se za promene od trenutka kada se početkom devedesetih priključio Srpskom pokretu obnove, preko učestvovanja u brojnim opozicionim demonstracijama protiv režima Slobodana Miloševića, do pristupanja Demokratskoj stranci Srbije i promeni republičke i lokalne vlasti. Bio je vinovnik istorijskih promena i u našem gradu 2004. godine, kada je Demokratska stranka Srbije na loklnom nivou ušla u koaliciju sa socijalistima, a on postao predsednik skupštine opštine. Dosledan svojim ubeđenjima, Nenad Stošić dao je nemerljiv doprinos da vranjska opština dobije novi status, status grada, te tako i on postao prvi predsednik Skupštine grada. Кomunikativan, promućuran, nasmejan i vedrog duha Nenad Stošić uvek je imao šta da kaže. Ovde u ovoj sali i za ovom govornicom čvrsto je branio svoje stavove jer je smatrao da je tako najbolje za njegov i naš grad. Za ovom govornicom znao je Nenad Stošić i da povisi ton i da uđe u polemiku, ali ne retko i da se našali. I sve to sa jednim ciljem, da doprinese razvoju našeg Vranja. Takav je bio i takvog ćemo ga pamtiti“, rekao je Tričković, opraštajući se od Nenada Stošića.

Stošić je od posledica korona virusa preminuo 24. marta u bolnici u Kruševcu.

Sahranjen je danas, u 13 sati na Šapranačkom groblju u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare