Kolonija umetnica Vranje 2018.

VRANJE-LESKOVAC

Kolonija umetnica Vranja 2018. godine u organizaciji Udruženja likovnih umetnika ”AteljeK-33” Vranje po prvi put će se održati u prostoru male sale Galerije Narodnog muzeja u tom gradu od 30. jula do 05. avgusta 2018. godine.

Na raspisanom konkurs od 37 prijava tročlana selekciona komisija odabrala je šest učesnica: Jovana Stojanac (1992) Šabac, Milica Bjelanac 1960) Zrenjanin, Neda Laketić Soc,Kanada, Katarina Novaković (1990) Leskovac, Dunja Sirmijum (1984) Sremska Mitrovica, Dragana Kuprešanin

Osnovna ideja kolonije afirmacija naše sredine bogate prošlosti i značajne kulturno istorijskih tradicija.

Svaka od umetnica će imati priliku da odabere temu kojom će se baviti u svojim radovima i mogućnost da predstave ono što ih najviše inspirisalo i podstaklo na rad u Vranju i okolini kroz druženje i razmenu iskustva sa ostalim učesnicama.

Kolonija je projektno podržana na javnom konkusu finansiranja i sufinansiranja projekata iz kulture koje je raspisala Uprava grada za 2018. godinu.

Milica Bjelanović (1960) Zrenjanin. Diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1988. Na istoj studirala postdiplomske studije u klasi prof. Živka Đaka.Član ULUS-a od 1989. Izlagala na preko 100 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Japan, Španija, Poljska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Francuska, Mađarska). Učestvovala u radu više od 30 likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu.

Jovana Stojanac, rođena (1992) Šabac. Završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Vlada Rančića. Master akademske studije slikarstva završila na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Radomira Kneževića. Pored slike, bavi se različitim likovnim disciplinama kao što su grafika, mozaik, digitalna slika, dizajn, crtež , fotografija, mural i performans. Učestvovala na više grupnih izložbi slika, crteža, grafika, fotografija i mozaika.

Katarina Novaković (1990) Leskovac. Fakultet umetnosti u Nišu u klasi prof. Katarine Đorđević, završila 2013. Godine . Master studije na istom fakultetu kod istog profesora 2014.

Dobitnica je nekoliko nagrada iz oblasti slikarstva:

-Oktoobarski salon, Leskovac, oktobar 2015. Godine,II nagrada;

-Nagrada za najbolju sliku na Fakuktetu umetnosti u Nišu 2013. Godine;

-Nagrada za izuzetne umetničke rezultate n Fakultetu umetnosti u Nišu 2013. godine

Dunja Sirmium(1984) Sremska Mitrovica.Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Slobodana Đuričkova-Ćake 2011. godine na istom fakultetu završila i master studije. U periodu od 2013-2015. je radila na projektu konzervacije i restauracije mozaika iz Carske Palate u Sremskoj Mitrovici. Redovan je član ULUPUDS-a. Živi i radi u Beogradu.

Dragana Kuprešanin , samostalni umetnik Beograd,Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu završila 2011. godine. Grafički dizajn završila na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2008. godine. Učestvovala na više od 300 grupnih i relizovala 20 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Neda Laketić Soć, Sarajevo.Živi i radi u Kanadi. Završila Akademiju likovnih umetnosti i posdiplomske studije u klasi šprof. Alija Kucukalica i prof. Koste Angelo Radovanija.Član ULUS-a, SULUJ-a itd. U Kanadi radi u gradskom pozorištu Windsor,kao dizajner za propagandne publikacije. Od 2007. Intezivno izlaže svoje crteže, skulpture, slike u izložbenim prostorima i galerijama u Torontu, New Yorku i Windsoru.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare