Koliko košta partijsko zapošljavanje i otpuštanje

LESKOVAC-LEBANE-VLASOTINCE-BOJNIK-MEDVEDJA-CRNA TRAVA

Na području Jablaničkog okruga, pored virusa gripa tipa B koji je izolovan decembra, izolovan je i virus tipa A, koji ima jači epidemijski karakter, lakše se prenosi i ima težu kliničku sliku. Broj obolelih raste, naročito u Leskovcu, a najviše su pogođena deca školskog i predškolskog uzrasta, piše najnoviji broj Nove Naše reči.

U okviru serijala „Naše pare za njihovo partijsko zapošljavanje“ Nova Naša reč objavljuje u ovom broju poslednji tekst koji se bavi temom koliko košta stranačko zapošljavanje i otpuštanje. Ovaj serijal deo je projekta „Zloupotreba političkog uticaja: političke stranke kao najveći poslodavci u Srbiji“, koji realizuje Medija centar Beograd.

Leskovac je krajem decembra dobio Sertifikat regionalnog karaktera, čija je suština u tome da je lokalna samouprava pouzdan partner privatnom biznisu i koji predstavlja garanicju investitorima da će grad pružiti visok nivo servisa kompanijama. O tome šta će ovaj sertifikat značiti za grad, piše Nova Naša reč.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović predstavio je rezultate rada lokalne samouprave  u 2016. godini, uz konstataciju da je u svim oblastima učinjeno dosta, ali da je gradska vlast ipak „delimično zadovoljna“, o čemu Nova Naša reč opširnije izveštava.

Leskovački nedeljnik piše o tome kako je Leskovac prebrodio ledene dane, gde su smeštene osobe koje su zbog hladnoće potražile pomoć, kako je radila hitna pomoć, zašto je u Vlasotincu ukinuto vanredno stanje, o donaciji koju je dobila leskovačka Opšta bolnica i drugo.

Nova Naša reč donosi izveštaj sa 19. sednice Gradskog veća na kojoj su usvojeni planovi i programi rada ustanova u 2017. godini, ali su donete i druge značajne odluke – kako će Fond za zaštitu životne sredine koristiti sredstva u ovoj godini, kao i sredstva ostvarena od naknade za korišćenje šuma, usvojen je plan infrastrukturnog razvoja grada i njegove implementacije, utvrđeno je koliko košta usluga pomoći i nege u kući i drugo.

Za Novu Našu reč govori predsednik opštine Lebane Zoran Ilić, koji kaže da se ova opština sve više menja na bolje, on govori o investicijama u infrastrukturi, prezentaciji Lebana, Caričinom gradu, novim  investitorima i zapošljavanju.

Nova Naša reč izveštava o dešavanjima u kulturi, između ostalog i o humanitarnoj akciji održanoj u klubu „Marfi“ gde je promovisana knjiga Saše Stojanovića „Priče o kralju“, dok će sav prihod od prodaje knjige biti poklonjen Udruženju obolelih od multiple skleroze Jablaničkog okruga.

Najnovniji broj Nove Naše reči objavljuje javne konkurse  za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa  u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Leskovca za 2017. godinu, kao i konkurs za projekte u kulturi, koji će biti otvoreni od 20. januara do 20. februara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare