Koliko je vlast u Medveđi stvarno potrošila na pakete za penzionere?

MEDVEĐA

Pokret za razvoj Medveđe pita vlasti u Medveđi koliko je stvarno novca potrošeno na pakete za penzionere i socijalno ugrižene u Medveđi?

“Ovaj pokret smatra da je, u trenutku kada se predstavlja jedan virus u pandemoničnim okvirima, potrebno racionalno posmatrati situaciju i pomoći građanima koji imaju slab imunitet.
Iako postoje u najmanju ruku suprotna mišljenja o korona virusu u srpskim a i svetskim medijima, najbitnija odluka koja se tiče građana Medveđe i Srbije je da ostanu posvećeni zdravlju svoje porodice i budu odgovorni prema drugima. Inače, restriktivne mere prema penzionerima i svim građanima je odraz kvaliteta kadrova kojim raspolaže naše zdravstvo, a koje ujedno nemaju etičku odgovornost prema medicinskoj komori već prema partijskim poslodavcima i time urušava poverenje u lekarsku struku.
Mi ne politizujemo vitalne teme, ali se odraz sposobnosti jedne uprave ogleda u prvom čoveku opštine ili organizacije, pa tako i u Medveđi lekar u vreme tzv. najveće ekspanzije virusa kovid-19 pohodi svetinje u Grčkoj sa članovima porodice, čije putne naloge plaća opštinska kasa.
Za osobe koje imaju penzije do 30.000 dinara u Beogradu je podeljeno 173.000 paketa. Opština Medveđa je vanredno odvojila 900.000 dinara za 500 paketa koje su podelili socijalno ugroženim kategorijama, ali primaoci ne mogu da poveruju da se u jednom paketu nalazi roba vredna 1.800 dinara.
Pitamo vlast u Medveđi: Koliko su novca stvarno utrošili za jedan paket? Zašto nisu podneli izveštaj o radu u proteklih godinu dana? Kako će pomoći preduzetnicima u Medveđi i da li pomoć treba da dobiju nezaposleni, samohrani roditelji? Da li su penzioneri sa penzijama manjim od 30.000 dinara u Medveđi bogati, nego oni iz čitave Srbije i dali to ima veze što su tamo izbori a u Medveđi su završeni prošle godine?
Pokret za razvoj Medveđe je predložio da se podrži zdravlje i lokalna privreda, tako da se pčelarima ponudi otkup meda po tržišnim uslovima, da bi se svakom građaninu podelio po kilogram meda! Osim toga, potrebno je napraviti strategije za angažovanje kadrova koji su se vratili iz inostranstva, ponudom agencijskih poslova van državne i opštinske uprave”, saopštio je Pokret za razvoj Medveđe.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Jug
Jug
4 godine pre

Oni su bar dali neke pakete, u Lebanu nista nisu podelili a sigurno su novac namenjen za pakete potrosili pametno. Tuzno…

Vidikovac
Vidikovac
4 godine pre

Taman toliko da vuk bude sit a ovce da bleje…