Koji je čiji “Jugotrans” ?

LESKOVAC

A povodom teksta u kome je objavljeno pismo čitalaca https://jugpress.com/citaoci-javljaju-da-li-ce-ovako-da-izgleda-prevoz-u-leskovcu-po-novom-trojnom-sporazumu/ dobili smo najpre telefonski poziv sa vikanjem od strane gazde a onda i “demanti” koji objavljujemo u celini i integralno kako je i stigao.

Povodom objave na vasem portalu od juce da prevoznik Jugotrans doo koji je dobio tender za obavljanje gradsko prigradskog prevoza na teritoriji grada Leskovca na 20 godina vozi autobus “Ko to tamo peva” prepun u kontekstu loseg prevoznika. 

Obavestavamo Vas da ne objavljujete neproverene informacije jer su u pitanju dva preduzeca ,  nase je ASP Jugotrans koja posluje od 2005 godine , a firma koju navodite u clanku na relaciji  Sij.Banja-Leskovac se zove Jugotrans doo koja posluje 1990 god.

Nemamo nikakve dodirne tacke sa tom firmom i ne vozimo na relaciji Sijarinska banja – Leskovac na koju se odnosi vas clanak ,tako da pre nego sto objavite bilo koji clanak molimo Vas da osnovne stvari proverite,jer ovo nije prvi put .Nismo se do sad oglasavali povodom starijih objava jer su sve napisane zvucno i interesantno za citanje ali neistinite,ovog puta ste cak i naziv firme pogresili”, navodi se u demantu.

U ovom demantu je navedena neistinita informacije, Jugotrans doo je osnovan 3.10.1991. godine, ako je posluje od 1990. godine, kako se tvrdi, onda su radili “na crno” što je zakonom zabranjeno.

U telefonskom razgovoru, koji se desio pre upućivanja demanta, gazda Novica je malo vikao a kad je upozoren da ne povisuje ton, odgovorio je, vičući opet “Ovo je slobodna zemlja i ja mogu da vičem na koga hoću”.

Kada je upozoren da ne može da viče jer će i članovi naše redakcije, kao i svi građani Leskovca, u narednih 20 godina duplo plaćati prevoz njemu i ortacima (jednom iz gradskog budžeta a drugi put kada plate kartu) , gazda Novica je rekao da on “ič ne zarezuje novinare”.

Dakle, bar smo utvrdili kako će gazda autoprevozničkog preduzeća koje je dobilo, zajedno sa autoprevoznicima “Kanis” i “Frenki” , posao prevoza na teritoriji grada Leskovca u naredne dve deceni a odlukom lokalnih vlasti i njihovih odbornika u Skupštini grada, da se ponaša i komunicira ubuduće.

No, o ovoj firmi, i onoj drugoj istog imena ali sa nekoliko različitih dodatnih slova , će biti više reči u drugom tekstu .

Zanimljivo za ovaj slučaj je da je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas, pre zvaničnog početka sednice Štaba za vanredne situacije pred još dvadesetak prisutnih svojih saradnika i novinara , glavnoj i odgovornoj urednici Regionalne informativne agencije JUGpress rekao da je on naložio osobama iz svog kabinta da zovu gazda Novicu da demantuje. Duševan neki čovek, taj naš gradonačelnik, kad se toliko brine za autoprevoznika. I za građane se brine, evo, prevoziće ih i gazda Novica za debele pare, sve po dupoloj tarifi. Pare građana, naravno. (kraj) LJS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Igor
Igor
4 dana pre

Dobar članak i sve pohvale , ali ne znam šta je sporno što će Frenki, Kanis i Jugotrans voziti. Dobili su posao na tenderu na koji su mogli da se jave prevoznici iz cele Srbije, a nisu. Isto važi za bilo kog otvori brate firmu i bogati se ako misliš da je to lako i lepo. Svi mi možemo da kucamo na ovog ili onog iz fotelje, kreveta ili odakle već. Ja radim za samog sebe, pozajmio sam pare da počnem posao jer mi ušteđevina nije bila dovoljna, vratio dugove i radim, borim se i ne kukakm kako neko živi od mog rada i da ne izrabljujem nikog radim sam koliko mogu nekad 10, nekad i 15 sati ali to je moj izbor. Na odmor nisam išao već 15 godina pa se ne žalim, ali zato dežurni kukači i pljuvači svega i svakoga redovno preko Bavke kog takođe pljuju idu u Grčku.

Lea
Lea
6 dana pre

Bravo!!! Odličan članak! Sve Vas više respektujem, jer ste objektivni i trudite se da iznošenjem istine,koju nažalost mnogi vide ali okreću glavu,pomognete gradjanima Leskovca i okoline. Samo napred i hrabro!!!!

DNK
DNK
6 dana pre

Vodite red gazda Novica je meskov pobratim

Potop
Potop
6 dana pre
Odgovori  DNK

Vučić ima kumove dok ovaj naš pobratime.Zajednički interesi vlasti i novopečeni biznismena dok narod ispašta.A neka i ispašta kada čuti i pravi se lud dok se prodaje kako ko neko za sitne neko za krupne pare.Korupcija i bezobrazluk nepismenih i bahatih Laktaša dok država na izdisaju a kvazi patriotizam na braniku Kosova uzdajući se i Rusiju i Kinu dok se pojedini bogate a drugi umiru jer se ne prodaju.Toliko smo dobri da nas svi ostaviše i započeše normalan život.Tunguzija.